Mens ishockeyen kører på fuld rulle herhjemme, er Danmark og DIU flot repræsenteret ved det internationale ishockeyforbunds (IIHF) halvårlige kongres, der holdes i Vilamoura i Portugal. 56 lande er repræsenteret – de fleste er ”on site” i Portugal, mens et fåtal af lande deltager virtuelt.

For DIU deltager den næsten nytiltrådte direktør Jonas Torines, der har administrations- og ligachef Claus Fonnesbech Christensen ved sin side. De to er Danmarks delegerede på kongressen.

Derudover er DIU-formand Henrik Bach Nielsen med som Vice-President for Europa og Afrika, mens Kim Pedersen deltager som sportsdirektør hos IIHF. Begge har været på talerstolen på de første kongresdage.

IIHF afholder to årlige kongresser for sine medlemslande; en i forbindelse med VM i maj og en i efteråret og typisk over to kongresdage plus en workshop-dag efter behov før de to kongresdage.

I går var workshop-dag, hvor IIHFs Council og kommitéer fremlagde forslag til afstemning på baggrund af ICE26 (IIHFs strategi) og vi kom omkring ændringer til vedtægterne, eligibility, competition struktur mm. I dag, torsdag, skal der diskuteres og stemmes om disse ændringer.

Der sker også en del møder rundt om kongres-agendaen, hvor de enkelte lande (MNAs – MEMBER

National Association) aftaler turneringer, træningskampe og laver VM-præsentationer efter tildelingen af disse (som reelt tildeles i maj, men efterårskongressen bruges til at få mere konkret info om turneringerne der typisk sker i december, januar og april/maj).

Derudover er der masser af god ishockeysnak, masser af “familie” at gense eller møde for første gang – når man er helt ny i IIHF, som Jonas Torines – og spændende diskussioner som også vedrører Danmark, dog primært på nationalt niveau, men som også omhandler f.eks. Licens-Transfers mellem landene på både ungdoms- og seniorniveau.