Desværre var der ikke godt nyt til indendørsidrætten, da myndighederne i dag lukkede op for mulighederne for idrætslivet i forhold til en kommende genåbning. Forhåbentlig kommer det i næste omgang, så ishockeyen og skøjtehallerne igen kan komme “back on track” og indhente noget af den forsømte del af sæsonen.

Forhåbentlig giver den manglende istid også kommunerne anledning til at holde skøjtehallerne længere åbent og dermed forlænge sæsonen, NÅR der igen må spilles ishockey og dyrkes skøjtesport.

– I den anledning har vi sendt et brev til samtlige kommuner med en skøjtehal og appelleret til, at sæsonen forlænges frem mod skolernes sommerferie. Det er tvingende nødvendigt i forhold til børn og unges trivsel og vil ligeledes være et middel i kamp mod det frafald i medlemmer, som vi frygter, fortæller DIU-direktør Ulrik Larsen.

I brevet står blandt andet:

Heldigvis går vi mod lysere tider, og vi håber derfor på, at myndighederne snart igen tillader indendørsidræt. Vi ved, at særligt ishockey og skøjteløb udtrykker et enormt behov for at kunne komme tilbage på is i det øjeblik, hvor restriktionerne tillader det.

Begge sportsgrene beretter om en markant nervøsitet for de mange børnemedlemmer, som ikke har været på is siden december. Ved en normal nedlukning af sæsonen i marts/april og normal opstart i august, så har vores yngste medlemmer potentielt ikke været på is i 8 måneder.

Konsekvenserne ved dette scenarie synes vidtrækkende og et alvorligt medlemsfrafald må i givet fald forventes. Det er ikke blot et tab for den enkelte og klubben, men for hele sporten, som på trods af en beskeden størrelse har leveret atleter i den absolutte verdenselite på baggrund af de gode træningsmiljøer.

Det er underskrevet formanden for Danmarks Idrætsforbund, Niels Nygaard, Henrik Bach Nielsen, formand for DIU og Camilla Lyngsø, der er formand for Dansk Skøjte Union.