Når Danmark i 2025 afvikler VM i ishockey i Jyske Bank Boxen i Herning, bliver det med DIU’s direktør Ulrik Larsen ved roret som ny direktør i VM-selskabet. Således skal DIU inden foråret 2023 have fundet en afløser til forbundets direktørsæde i Brøndby.

Den nuværende direktør, Ulrik Larsen, der har været ansat i DIU siden 2008 og været direktør siden 2015, overgår til stillingen som direktør i det VM-selskab, der skal dirigere Danmark frem mod værtskabet for VM 2025. Et værtskab, som Danmark og Jyske Bank Boxen deler med Sverige og Stockholm.

Det er Ulrik Larsen selv, der har ytret ønske om at overgå til det nye VM-selskab, og han kalder sit kommende jobskifte for meget naturligt.

– Jeg har efterhånden været hos DIU i en lang årrække og har nydt mit arbejdsliv med mange forskellige opgaver og ansvarsområder hos DIU. Det gør jeg stadig, men jeg har i nogen tid haft en motivation for at arbejde med ishockey på en ny og anden måde. Vi har en ambition om, at VM i Danmark i 2025 bliver endnu en hockeyfest, som det var i 2018, og jeg ser frem til at bygge en stærk organisation op omkring begivenheden, siger Ulrik Larsen.

– Da vi i 2018 arrangerede VM i Herning og København var vi to stærke værtsbyer, og Herning var den mindste værtsby nogensinde. Alligevel leverede vi langt over evne sammenlignet med andre VM-arrangementer, og vi beviste, at det vi troede var vores svaghed som en relativ lille by, faktisk endte med at være en kæmpe styrke. Det agter vi at gøre igen. Jeg glæder mig til den nye udfordring, selv om jeg kommer til at savne kollegerne i Brøndby, tilføjer han.

Efter al sandsynlighed oprettes kontoret for det nye VM-selskab rent fysisk i Herning, når det bliver aktuelt. Det sker tidligst i april 2023 eller senest i juli 2023, som er det seneste tidspunkt for Ulrik Larsens jobskifte.

Det betyder også, at Danmarks Ishockey Union i 2023 skal have ny direktør.

– Vi har været yderst tilfredse med Ulrik Larsens indsats, og havde ikke planer om et skifte på direktørposten. Omvendt passer det perfekt med flytningen til det nye VM-selskab. Ulrik Larsen var med i den inderste del af organisationen ved VM 2018, så han ved, hvad det drejer sig om og har sine rødder i vores værtsby, Herning, siger DIU-formand Henrik Bach Nielsen.

Danmarks Ishockey Unions formand og bestyrelse skal nu i gang med at sondere terrænet i forhold til at finde en ny direktør.

– Tidshorisonten er fin. Vi ved allerede nu, at Ulrik Larsen stopper i 2023, så vi har god tid til at finde en ny og skarp profil, der skal føre Ulriks positive præg på sporten videre, siger Henrik Bach Nielsen.