Så er det endelig tid igen: Ishockeyens herrelandshold spiller på hjemmebane og får besøg af tre attraktive modstandere ved firenationers-turneringen i Rødovre og Rungsted

Der skal sættes kryds ved datoerne 10. og 11. februar, hvor der spilles semifinaler, finaler og bronzekamp i turneringen, der afvikles i henholdsvis Rungsted og Rødovre.

Fredag aften møder Danmark Frankrig i den ene semifinale i Rungsted, mens det lørdag aften i Rødovre gælder en slutkamp mod enten Norge eller Østrig.

“Efter den flotte præstation ved VM og en ret skarp indledning på den her sæson ved Deutschland Cup tidligere på sæsonen, glæder vi os til endelig at præsentere Heinz Ehlers’ mandskab på hjemmebane igen. I sidste sæson havde vi en række store ishockeyfester rundt omkring landskampene, og vi har i den grad intentioner om at gøre det igen,” siger kommerciel chef i Danmarks Ishockey Union, Thomas Bjuring.

“Vi kommer til at præsentere et meget stærkt dansk landshold med spillere af høj kaliber. Vi har set en Metal Liga på et tårnhøjt spillemæssigt niveau i denne sæson, ligesom vores mange klassespillere ude i Europa altid glæder sig til at komme hjem for at repræsentere løvetrøjen. Vi har hentet attraktive og traditionsrige ishockeynationer ind, og de øvrige deltagere er alle A-nationer i den kommende VM-sæson. Vi glæder os til at præsentere fire kanonkampe med Danmarks to matcher i centrum. Vi lover, at indpakningen bliver den helt rigtige – både for vores trofaste fans og VIP-gæsterne i Rungsted og Rødovre,” lyder det fra Thomas Bjuring.

Landsholdets General Manager Kim Pedersen ser ligeledes frem til turneringen på dansk is.

“Februar-turneringen er første store skridt i forberedelsen frem mod VM i Finland og Letland senere på foråret. Både spillerne og staben bag holdet ved, at det er ved at være alvor i kampen om pladserne ved VM. Samtidig ved jeg, at holdet elsker at spille på hjemmebane, og at spillerne glæder sig helt vildt til at optræde i Rungsted og Rødovre. Det er altid med stor stolthed, at løvetrøjen bliver vist frem,” siger han.

Turneringen er 2023-udgaven af mange traditionsrige firenationers-turneringer på dansk is. De daterer sig helt tilbage til 70’ernes Pondus Cup, hvor Danmark var i “C-gruppen” og gerne havde besøg af nationer som Bulgarien, Jugoslavien og Ungarn. Små 50 år senere er vi altså et sted, hvor fire A-nationer mødes på dansk is og hvor Danmark siden 2003 har spillet blandt verdens bedste nationer.

Programmet for årets turnering ser således ud:

Billetterne købes på https://shop.ishockey.dk/da/ og sættes til salg snarest! Fredag 10.2:

Rungsted 19:00 DK-FRA

Rødovre 19:00 NOR-AUT

Lørdag 11.2 (finale og bronzekamp)

Rødovre 19:00 DK-

Rungsted 19:00: Kamp 2