En håndfuld toneangivende aktører fra nogle af de stærkeste danske klubber herhjemme har i den forgangne uge været på en stærk og givtig inspirationstur til Helsinki – ledet af Danmarks Ishockey Unions sportsmanager Thomas Madsen.

Med på turen var Herning IK’s og Blue Fox sportschef Martin Struzinski, der havde sin cheftræner for ungdommen, David Ohnutek, med. Formand for sportsudvalget i AaB Ishockey Søren Vestergaard var ligeledes på holdet, ligesom hans kollega fra Nordjylland, Henrik Christiansen, der er sportschef i Frederikshavn IK, også var med. Det samme var Mikkel Ry Nielsen, der er er sportschef i Rødovre SIK.

De i alt seks deltagere begyndte turen med en KHL-kamp søndag aften i Hartwall Arena, og derefter gik det slag i slag med at følge talentarbejdet i og omkring den finske storklub og finsk ishockey generelt.

De danske trænere observerede og deltog således både i U20-holdets og U16-holdets træninger i Finland, og fik også oplæg og ord med fra sportschef Kimmo Oikarinen fra det finske forbund.

– Det er en vigtig og fornem opgave konstant at dygtiggøre og udvikle vores trænere og muligheden for at besøge et unikt talentmiljø, skal i høj grad inspirere til at forbedre vores tilgang til talentudvikling både i klub og forbund. Et godt samarbejde med det finske forbund har muliggjort vores udveksling, siger Thomas Madsen, DIU’s sportsmanager, der var stærkt tilfreds med udbyttet af turen.

– Det er min klare vurdering, at vi på mange parametre er på samme side i vores tilgang til talentudvikling, og vi gør mange ting tæt på ens. Vi kan dog helt afgjort lære noget af deres systematik og struktur i talentarbejdet – både hvad angår spiller- og træneruddannelse. Selvom ressourcerne naturligt er forskellige fra Finland til Danmark, så har turen afgjort givet inspiration til forfinelse og viderearbejde, lyder det fra Madsen.

Turen sluttede med U20-træning onsdag morgen klokken 8:30, inden trænerne tog til lufthavnen og drog til Danmark igen.

På billedet ses det “danske hold” sammen med Jokerits danske KHL-spillere Peter Regin, Nicklas Jensen og Oliver Lauridsen.