DIU-formand Henrik Bach Nielsen er valgt til Regional vicepræsident i det internationale ishockeyforbund, IIHF

Dansk ishockey er fortsat repræsenteret på øverste internationale hylde.

Det blev en realitet i dag på det internationale ishockeyforbunds (IIHF) kongres i St. Petersborg i Rusland, hvor formanden for Danmarks Ishockey Union Henrik Bach Nielsen blev valgt til Regional Vice President for Europa og Afrika.

Det er et step opad i forhold til Henrik Bach Nielsens tidligere position som menigt medlem af IIHF’s øverste ledelse, Council.

Nu får Henrik Bach Nielsen og Danmark en af titlerne som vicepræsident og er altså lige under den nye præsident, franske Luc Tardif, i hierarkiet.

Henrik Bach Nielsen var med i valget om præsidentposten og overlevede første runde, inden franskmanden trak fra og endte som endelig vinder.

I stedet vandt Henrik Bach Nielsen den direkte duel mod tyske Franz Reindl om den regionale toppost for Europa og Afrika.

Posten som regional vicepræsident er en anerkendelse af Henrik Bach Nielsen stærke internationale arbejde gennem de seneste år, ligesom det er en blåstempling af en stærk kampagne op mod kongressen.

– Vi har kørt en professionel og god kampagne fra start til slut. Vi har hele tiden vidst, at præsidentposten i et stort vintersportsforbund som IIHF ville være overordentlig svær at nå og vi har derfor set kampagnen som en helheldskampagne mod en af de fem topposter – at det lykkedes er jeg utroligt stolt af, siger Henrik Bach Nielsen.