Også her præsenterer vi de nominerede i hvert enkelt kategori til Dansk Ishockey Award 2016, der finder sted den 10. juni i MCH Herning Kongrescenter.

Det er en bredt sammensat ekspertjury, der står bag nomineringerne samt den endelige udvælgelse af vinderne i de enkelte kategorier.

I dag præsenterer vi de nominerede i kategorien Årets danske spiller i Metal Ligaen:

Mathias Bau, Frederikshavn White Hawks
Hvilken forrygende udvikling den lange mand med rødder i Rødovre har undergået de seneste sæsoner. Han kom hjem fra Sverige før sæsonen 2014/15 og accelererede straks til nøglespiller i Frederikshavns offensiv. Stor og stærk og samtidig med tekniske finesser i baghånden gør Mathias Bau til en svær mand at stoppe. Han fortsatte takterne ind i indeværende sæson, hvor samarbejdet med Colin Vock og Adam Miller var helt forbilledligt. Via sin solide indsats både i grundspillet og slutspillet blev han valgt ind på All Star-holdet for Metal Ligaen.

Daniel Nielsen, Herning Blue Fox
I fjor blev Daniel Nielsen kåret som årets danske spiller i Metal Ligaen, og i indeværende sæson fortsatte Daniel Nielsen med at imponere. Konstant på isen for Herning, uanset om det var grundspil eller slutspil og konstant en nøglespiller i alle spillets facetter. Hele tiden med både stor arbejdsindsats, spilintelligens og såmænd også målfarlighed. Han blev fortjent valgt ind på sæsonens All Star-hold, og der var ingen tvivl om, at Daniel Nielsen igen endte med at være Hernings absolut vigtigste spiller. Og selv om han er back, var han i store faser af slutspillet såmænd også den farligste mand i den midtjyske offensiv.

Nicolai Meyer, Aalborg
Skiftede fra Frederikshavn til Aalborg for at få mere spilletid og ansvar. Og man må sige, at Nicolai Meyer greb chancen. Hans samarbejde med Christopher Frederiksen og Olle Liss var helt igennem exceptionelt og lidt overraskende blev Aalborgs førstekæde en af de sværeste overhovedet at stoppe. Nicolai Meyer var ustyrlig og kæmpede længe med Dale Mitchell om førstepladsen i pointligaen. Den kamp vandt Meyer ikke, men til gengæld leverede han altså vilde 73 point i grundspillet. Aalborg scorede i alt 129 mål, og så kan man jo selv begynde at regne på Meyers vigtighed for Pirates-holdet.