Danmark kan råde over NHL-spillerne i den kommende kvalifikation til de olympiske lege i Pyeongchang, Sydkorea, i 2018. Det står fast efter denne uges møde i Zürich i det internationale ishockeyforbunds øverste organ, Council, hvor formanden for DIU, Henrik Bach Nielsen, sidder med.

– Det har været et langt forløb, men det er glædeligt, at det nu har båret frugt. OL-kvalen er nu endeligt fastlagt til 1.-4. september 2016, meddeler Henrik Bach Nielsen.

Det var DIU-formanden, der for to år siden bragte forslaget op, men uden at møde stor opbakning. De største lande er direkte kvalificeret og har selvsagt ikke stor fokus på øvrige landes kvalifikationsregler.

Samtidig er OL-kval’en en stor turnering, som omfatter 30-40 lande, herunder nationer som Belgien og Spanien, og derfor har det været et større puslespil at få enderne til at mødes.

– Det er jeg super tilfreds med. Det har været afgørende for os at kunne samle det absolut bedste danske landshold. Det får vi nu mulighed for, siger Bach Nielsen.

Formatet for det kommende års OL er samtidig vedtaget: De otte bedste lande på verdensranglisten efter det kommende VM i Tjekkiet er direkte kvalificeret til OL 2018.

Det samme er OL-værterne Sydkorea. De sidste tre hold bliver vinderne af de tre OL-kval-puljer, der spilles den første weekend i september 2016. Nummer 9-11 på verdensranglisten får hjemmebane her.

Danmark er pt. nummer 15 på verdensranglisten og kan derfor ventes at spille på udebane i en meget stærk OL-kval-pulje.