Når ishockey VM for første gang nogensinde kommer til Danmark i dagene 4. – 20. maj 2018, er det nu blevet fastlagt, at de danske løver bliver matchet op mod Tyskland på turneringens første kampdag, der også byder på en sand lækkerbisken i form af stormødet mellem rivalerne USA og Canada.

Begge kampe spilles i Jyske Bank Boxen i Herning, hvor Danmark spiller alle sine syv gruppespilskampe. Puljen tæller foruden de fire nævnte hold Finland, Norge, Letland og Sydkorea.

I Royal Arena byder åbningsdagen på kampen mellem de forsvarende verdensmestre Sverige og Hviderusland.  Med under en halv time med tog fra Malmø centrum til Ørestad, kan København forvente en blå-gul invasion, så ”Tre Kronor” får en formidabel opbakning i jagten på titelforsvaret. En anden af forhåndsfavoritterne, Rusland, skal også i aktion på første kampdag, da det sagnomspundne hold, der blandt andet har vundet 4 guldmedaljer de seneste 10 år, tørner sammen med Frankrig.

Udover de nævnte hold spiller også Tjekkiet, Slovakiet, Schweiz og Østrig i København.

Royal Arena er udset som ”Main Venue”, og skal derfor lægge is til 34 kampe, heriblandt to kvartfinaler, begge semifinaler, bronzekampen samt finalen. Jyske Bank Boxen er værter for alle kampene i pulje B samt to kvartfinaler. Afstanden mellem København og Herning er blot tre timer i bil.

Folkefest i vente

Om fastlæggelsen af kampene til den største sportsbegivenhed på dansk grund nogensinde, udtaler formand for Danmarks Ishockey Union, Henrik Bach Nielsen:

-Vi er meget glade for, at kampprogrammet er kommet på plads, så forberedelserne nu kan gå ind i en ny fase. Danmark mod Tyskland og USA mod Canada i Jyske Bank Boxen i Herning på førstedagen taler næsten for sig selv. Vi kunne i alt fald ikke have ønsket en bedre åbning i pulje B, og kigger vi mod pulje A i Royal Arena, så er det fantastisk, at de forsvarende mestre fra Sverige skal kickstarte løjerne i København. Det bliver en folkefest uden sidestykke i de to byer, og nu glæder vi os sammen med København, Herning og Sport Event Denmark til, at det officielle billetsalg skydes i gang d. 1. september.

Det fulde kampprogram kan ses her: 

Det officielle billetsalg starter 1. september kl 10:00 via Ticketmaster.dk og 2018.iihfworlds.com.