Så er det ved at være tid. Jyske Bank Boxen er blevet “klædt i hvidt” og klar til sin første ishockeyevent nogensinde. Det meste af ishockey-Danmark – og ikke mindst de fire implicerede klubber – venter på Metal Final4.

Nu varer det ikke længe, før fire af landets bedste ishockeyhold tørner sammen i Metal Final4, der skal afgøre, hvilken klub, der tager det prestigefyldte trofæ med hjem.

De fire bedste hold efter 20 spillerunder i grundspillet i Metal Ligaen mødes i de to semifinaler fredag 19. januar og finalen lørdag 20. januar.

Det bliver ren knockout og spænding for alle pengene, når Rungsted og Odense mødes i den første semifinale fredag eftermiddag, mens Herning tager imod Aalborg klokken 20.15.

De to vindere mødes i finalen lørdag eftermiddag klokken 15 og Rungsted er forsvarende Metal Cup-mester efter en sejr på 3-0 over Aalborg i sidste sæsons finale.

– Vi har fået to forrygende semifinalekonstellationer mellem fire hold, der stadig bejler til den absolutte top i Metal Ligaen. Alle kan kategoriseres som hold, der vil spille med om det danske mesterskab senere på sæsonen. Jeg er stensikker på, at vi får to stærke semifinaler og en fremragende finale. Dansk klubishockey bliver vist frem fra sin bedste side, siger direktør hos Danmarks Ishockey Union, Ulrik Larsen.

Herning Blue Fox ligger for øjeblikket på en ganske sikker førsteplads i Metal Ligaen forfulgt af Aalborg, mens både Odense Bulldogs og Rungsted Seier Capital også er med i kampen om de vigtige topplaceringer i grundspillet.

Profiler som Lasse Lassen (Herning), Dale Mitchell (Odense), Morten Green (Rungsted) og Julian Jakobsen (Aalborg) kommer til at præge Final4, der ligeledes bliver en slags VM 2018-generalprøve for Jyske Bank Boxen.

Det velrenommerede østrigske firma AST Eis- und Solartechnik rykker ind med nøjagtig samme set up for isen i Jyske Bank Boxen, som det bliver tilfældet for både Jyske Bank Boxen og Royal Arena til VM i maj.

AST Eis- und Solartechnik har tidligere stået for adskillige store ishockeyarrangementer, blandt andet den store udendørskamp med over 70.000 tilskuere ved VM i Tyskland i 2010 og kommer til Herning med den mobile isløsning i ugen op til Metal Final4.

På den bliver turneringen både et brag i januar-weekenden og en yderst vigtig test frem mod den store VM-event senere på året.

– Vi glæder os til at opleve dansk ishockey i topklasse. Det bliver to meget interessante semifinaler, når de fire tophold sætter alle kræfter ind i jagten på pokalen. Vi glæder os til at byde de fire hold og deres festlige fans velkommen til en stor ishockeyfest i Jyske Bank Boxen, siger Nicki Quist, leder af kultur i MCH.