Når ishockeysæsonen 2022/23 åbner efter sommerferien, bliver det med et brag af en begivenhed. Nu er billetterne sat til salg.

De danske ishockeykvinder har for første gang nogensinde hjemmebane ved et VM i Top Division, hvor verdens 10 bedste nationer dyster om medaljer og kvalifikation til næste sæsons VM.

I dag begynder billetsalget til kampene i Herning og Frederikshavn, som du kan købe via shop.ishockey.dk til en pris af blot 120 kroner for en dagsbillet, der giver adgang til to kampe.

På dage med en enkelt kamp koster billetterne blot 60 kroner.

Adgangstegn købes på shop.ishockey.dk.

– Vi tror, håber og forventer, at de favorable priser får hele ishockey-Danmark til at bakke op om VM-arrangementet. Vi er meget stolte over, at der skal spilles VM på dansk is, og i samarbejde med værtsbyerne Herning og Frederikshavn skal vi nok levere et event på højeste niveau – også udenfor isen, siger kommerciel chef i Danmarks Ishockey Union, Thomas Bjuring.

Danmark får hjemmebane i Frederikshavn, hvor Sverige, Ungarn, Tyskland og Tjekkiet er modstanderne. I Herning spiller USA, Canada, Finland, Schweiz og Japan. Begge VM-byer lægger is to kvartfinaler, inden slutkampene ender i Herning. Der er dømt ishockey på højeste niveau i begge VM-byer, der vil kommunikere både lokalt, nationalt og internationalt for at få trukket flest mulige fans til ishockeyfest.

– Eksempelvis er der ikke langt fra Sverige til Frederikshavn, ligesom Canada forventes at komme med mindst 300 deltagere til VM i form af spillere, ledere, stab, medier og tilskuere. Der er masser af tilskuerpotentiale i begge grupper, byerne er klar til at lave en fest og kvindernes VM står rigtig højt på det internationale forbunds rangstige. Det bliver en fest, siger DIU-direktør Ulrik Larsen.

Sloganet for VM bliver ”FOR FUTURE GROWTH” underforstået, at VM skal være med til at holde og sætte gang i udviklingen af kvindeishockeyens fremtid – både på dansk og internationalt niveau. Eventen er kommet i stand via et stærkt samarbejde mellem Danmarks Ishockey Union, Herning Kommune, Frederikshavn Kommune og Sport Event Denmark.

Det er ligeledes nu, at hele fundamentet for VM bygges op i form af de mange frivillige, der skal hjælpe til med at gøre vilkårene bedst mulige for de deltagende nationer. Rekrutteringen af frivillige er nemlig begyndt og i fuld gang.

– Under herrernes VM i 2018 blev vi berømmet for den store frivillige arbejdskraft og ikke mindst den venlighed, som alle vores hjælpere udstrålede. Vi har ambitioner om at få de samme ord med på vejen fra kvindernes VM og ved, at vi har en meget stærk gruppe af frivillige i dansk ishockey. Dem glæder vi os til at aktivere, siger Ulrik Larsen.