I dag (torsdag d. 14. november) havde ishockeyklubben Copenhagen Falcons besøg af Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen.

Borgmesteren var på besøg i Ørestad Skøjtehal for at høre om et banebrydende samarbejdsprojekt mellem ishockeyklubben og Kalvebod Fælled Skole samt institutionerne Børnehuset Jorn og Lilla Arena.

Som led i samarbejdet har alle skolens 0. og 1. klasserne bogstavelig talt fået ishockey på skoleskemaet i perioder på 12 uger og børnehavebørnene er ligeledes på skøjter hver uge. Og samarbejdet er til stor glæde for alle parter.
Børnene bliver stimuleret motorisk, får dyrket idræt i fælleskab, og så stifter de bekendtskab med foreningsdanmark. Det er både de fysiske og sociale kompetencer, der er i spil i et afbræk fra resten af skoledagen.
På dagens møde deltog – udover Børne- og Ungdomsborgmester Jesper Christensen – skoleleder Maria Bælum, direktør i Danmarks Ishockey Union Ulrik Larsen samt formand for Copenhagen Falcons Anders Frederik Gjesing.
Rundt om bordet var der bred enighed om projektets mange gode effekter. Skolen åbner sig mod det lokale foreningsliv, børnene får erfaringer med idræt i en forening og får bevægelse ind i skoledagen – og i klubben er der håb om at tiltrække flere børn til sporten.
Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen siger:
”I København kan man stå på skøjter i skoletiden eller mens man går i børnehave. Takket være samarbejde mellem Copenhagen Falcons og Kalvebod Fælled Skole samt institutionerne Lille Arena og Jorn. Så godt med samarbejde på tværs af leg, læring og fritid. Det giver hele mennesker”.
Det er dog ikke uden udfordringer, at sikre gode trænerkapaciteter og det nødvendige udstyr for at få projektet til at lykkes. Af gode grunde finder skolebørnenes træning sted i skoletiden – og skoletiden ligger som bekendt i almindelig arbejdstid.

Det gør det svært at skaffe frivillige trænere, hvilket klubben har løst ved at ansætte trænere til at løfte denne opgave. Det har kun været muligt med økonomisk støtte fra Spar Nord Fonden, Danmarks Ishockey Union, Danmarks Idrætsforbund og Københavns Kommune.

Foreløbigt er projektet sat til at løbe yderligere to år, men alle parter håber, at projektet fremadrettet kan gå fra netop at være et projekt til at være en fast del af livet i Ørestad Skøjtehal.