Ishockey på skoleskemaet – nyt samarbejde mellem skole og idrætsforening får stor donation fra Spar Nord Fonden

Det kommer til at runge af endnu flere glade børnestemmer i Ørestad Skøjtehal fremover. Ishockeyklubben Copenhagen Falcons og Kalvebod Fælled Skole har nemlig været så heldige, at deres utraditionelle samarbejde nu bliver støttet af Spar Nord Fonden.

Dermed er det sikret, at alle 0.-klasser og 1.-klasser på Kalvebod Fælled Skole i den kommende tid får ishockey på skoleskemaet hver uge. 0. klasserne før jul og 1. klasserne efter jul.

“Samarbejdet ligger jo lige for, når skole og skøjtehal ligger lige op af hinanden. Og på Kalvebod Fælled Skole har vi jo netop idræt og bevægelse som profil”, siger skoleleder Maria Bælum Mauria.

“Og helt praktisk kommer børnene simpelthen til at have ishockey på skoleskemaet hver uge i en periode på 2 1/2 måneder. Det er ret unikt, at vi får mulighed for at tilbyde børnene sådan et forløb”, siger Maria Bælum Mauria.

Også i ishockeyklubben er begejstringen svær at skjule. “Vi er fantastisk glade for, at Spar Nord Fonden og Københavns Kommune har gjort det muligt, at vi sammen med Kalvebod Fælled Skole kan strikke dette helt specielle forløb for skolebørnene sammen. Det rummer så mange positive elementer, at det er svært at få armene ned”, siger Anders Frederik Gjesing, formand for Copenhagen Falcons.

“Samarbejdet giver bare så god mening. Børnene får motion og stifter bekendtskab med ishockey og det lokale foreningsliv. Det giver både sunde fysiske og sociale kompetencer – og det giver forhåbentlig også børnene lyst til at give sig i kast med foreningslivet, når projektet er forbi”, siger Anders Frederik Gjesing.

I Spar Nord Fonden vakte det utraditionelle samarbejde interesse, og med direktøren for Spar Nord i København Jan Kjær som fødselshjælper, blev det til en flot donation på 92.000 kr., der sikrer at samarbejdet kommer godt fra start både med det nødvendige ishockeyudstyr og med dygtige trænere, der sammen med skolens lærere er på is med børnene i formiddagstimerne.

“Jeg synes, at engagementet og nytænkningen, som skolen og ishockeyklubben har udvist, er værd at støtte op om. Spar Nord Fonden støtter aktiviteter, der gør en forskel og er med til at fremme udvikling og sammenhold lokalt. Derfor støtter vi ildsjælene i Copenhagen Falcons og på Kalvebod Fælled Skole, der sammen løfter en vigtig samfundsopgave med at få børnenes øjne op for motion, sundhed og foreningsliv”, siger direktør Jan Kjær, Spar Nord.

Københavns Kommunes “Åben Skole”-samarbejde er med til at finansiere projektet, ligesom Danmarks Ishockey Union bakker op om projektet med blandt andet uddannelse af de deltagende lærere og pædagoger. Og Børne- og Ungdomsborgmester Jesper Christensen har kun roser til projektet:

”Jeg er meget glad for, at eleverne på Kalvebod Fælled Skole får mulighed for at komme på is og prøve kræfter med ishockey – en helt ny sportsgren. Det er et eksempel på et godt lokalt samarbejde, der giver afveksling i løbet af skoledagen. Vores elever skal have mere bevægelse ind i skoledagen, og jeg er glad for at Copenhagen Falcons vil være med til at gøre det muligt.