Det var tid til kåringer ved dagens repræsentantskabsmøde i Odense, hvor de danske ishockeyklubber officielt afsluttede sæsonen. De fire af sæsonens første mange ærefulde priser blev uddelt til stolte og skarpe prisvindere.

Årets DM-titler “under Metal Ligaen” havde i indeværende sæson en større bredde end i mange år, når vi kigger på medaljevinderne. Alligevel var det en af de “traditionelle” klubber, der endte med at tage førstepladsen og Frans Nielsen-prisen og titlen som årets DM-klub. Den titel gik til Rødovre Skøjte- og Ishockeyklub, der tog titlerne og de afgørende point ved at vinde U17- og U13-guldmedaljerne.

Den meget, meget ærefulde Helle-Pris, der gives til en frivillig leder, der har leveret en mangeårig indsats for dansk ishockey, gik til Bo Andersen. Han blev præsenteret med følgende flotte ord.

Han startede sin karriere på isen i en af de roller der – om end den ikke altid er populær – er vital for afviklingen af ishockeykampe; den som ishockeydommer hvor han havde en lang og meriteret karriere både i de bedste danske rækker og internationalt.

Efter endt aktiv karriere har prismodtageren kastet sig over det frivillige arbejde for sin klub hvor han både har siddet i bestyrelsen og været formand.

Prismodtagerens fokus dog især har været på udvikling og rekruttering ligesom han hvert år løser et kæmpe stykke frivilligt administrativt arbejde for unionens kontor.

Prismodtageren spillede en vital rolle i afviklingen af det særdeles succesfulde VM 2018 hvor han arbejdede 24/7 som frivillig i Sportsafdelingen og er desuden fast mand på afviklingen af alle turneringer og kampe som DIU-afvikler på hjemmeis, hvor han er første mand der bliver spurgt om hjælp og sjældent siger nej. Han er rollemodellen for en frivillig og møder altid frem løsningsorienteret og i godt humør.

Årets Løveklub for stærkt ungdomsarbejde hos de allermindste går til Gentofte Stars med følgende begrundelse:

  • Medlemsvækst i alderskategorien 0-12 år er på 20 spillere – en generel medlemsvækst på 75 spillere
  • Har deltaget i Gentofte Kommunens ”Aktiv Sommer” med deltagelse af 40 børn
  • Har ansat en ungekonsulent med tilskud fra Kommunen med fokus på rekruttering og fastholdelse
  • Gennemførelse af en medlemsundersøgelse om, hvad der fik børnene til at starte til ishockey – resulterede i tiltag som ”bring a buddy”, bedre kommunikation og flere sociale aktiviteter
  • Samarbejde med forskellige institutioner (Børnehaver, SFO’er, Skoler)

Thomas Englund fra AaB Ishockey blev dansk mester med sit nordjyske U20-mandskab i 2018/19-sæsonen. Nu er han kåret til årets ungdomstræner i dansk ishockey.

Den tidligere liga- og landsholdsspiller har i mange år været en stor del af den succesfulde AaB Ishockey Ungdom, og han fremstår som en dygtig og tydelig motivator, der altid får det bedste frem i sine spillere.

Han er værdsat af både med- og modspillere og er stærk til at coache sine spillere, samtidig med, at han har store menneskelige egenskaber, som han bruger både i ishockeyen og sit civile job.