Kindersley. Uden kendskab til byen overhovedet ”researchede” jeg lidt på vores værtsby inden vi tog afsted fra Danmark. Wikipedia gav mig følgende: ”Kindersley is a growing community of almost 5,000 people. It was incorporated in 1910, and named after Sir Robert Kindersley, a major shareholder in the Canadian Northern Railway (later merged into Canadian National Railways). The town is surrounded by the Rural Municipality of Kindersley No. 290.”

I bussen på vej fra Saskatoon Airport spurgte en af de andre ledere på holdet vores chauffør om byens indbyggertal og jeg skyndte mig at svare ”4.678” – igen med reference til Wiki. Det medførte dog et formanende blik fra chaufføren som belærte mig om, at Kindersley netop var blevet opgraderet fra ”Town” til ”City”, hvilket betyder et indbyggertal på mindst 5.000.

Et samfund på 5.000 mennesker. World Junior A Challenge. De to ting harmonerer slet ikke med et dansk mind-set. Man mærker dog hurtigt, at hele byen står sammen om denne event og på Kindersley Inn, som er base for alle hold og Hockey Canadas repræsentanter, trækkes der virkeligt på alle ressourcer for at håndtere de mange gæster, måltider, møder, vasketøj og øvrige services, som 6 landshold + ledere forventer sker helt per automatik.

IMG_0119_Snapseed IMG_0122_Snapseed IMG_0120_Snapseed

Når vi tourer rundt i byen er det fascinerende at se mange af de butikker og faciliteter, man typisk forbinder med større byer: Walmart, McDonalds, Subway, en veludstyret sportsbutik, Tim Hortons, skoler, rigtigt mange restauranter, ejendomsmæglere, manicure-klinikker mm.

Forklaringen er helt enkelt, at der minimum to timers kørsel til en større by, så man er nødsaget til at kunne tilbyde det hele i Kindersley. Faktisk er Kindersley én af de mindste byer, der har et Walmart, i hele Canada.

I hallen imponeres man over mængden af frivillige der tager del i denne event, og med tanke på den enorme forvandling kamparenaen har været igennem fra vi kom den 11. og til første puck landede på isen i går (14. december), så har de ikke kun arbejdet hårdt i de sidste par dage men været i gang med forberedelserne i rigtigt lang tid. Webcast fra TSN med play-by-play kommentator, Game Videos tilgængelige efter kun 20 minutter, servicepersonale til at håndtere flytningen fra én hal til en anden (kamp og træningshal er små 70 meters gang fra hinanden), pressefolk, kampafviklingspersonale og så 1.000 tilskuere til kampen mod Canada West giver et indtryk af, at de kunne håndtere et rigtigt VM også.

IMG_0083_Snapseed IMG_0085_Snapseed

Professionalismen viser sig dog at have en grund. Kindersley har nemlig været værter for rigtigt mange sportsbegivenheder gennem årene, herunder 1984 World Youth Baseball Championships, 1990 Men’s Provincial Curling Championship, 1994 Saskatchewan Winter Games, 1997 Canadian Mixed Curling Championships, 2001 Men’s Provincial Curling Championships, 2007 Provincial Mixed Curling Championships, 2008 Junior Men’s and Women’s Provincial Curling Championships, 2009 and 2010 Baseball Canada Cup. Hockeyhallen var også hjemsted for Team Canada’s U20 hold inden 1991 verdensmesterskaberne i Saskatoon.

Byens egen stolthed, ishockeyholdet ”Kindersley Klippers” bruger arenaen (West Central Events Centre med plads til 1.700 tilskuere) som hjemmebane. Holdet deltager i SJHL (Saskatchewan Junior Hockey League) og har et årligt budget på godt 500.000 CAD. De kører med bus til kampene og den længste tur er på 9 timers kørsel for at nå modstanderens arena. I godt vejr.

”It often gets so cold here that we keep the busses running” fortæller vores chauffør med reference til de problemer man kan få, hvis busserne slukkes og skal starte igen i det kolde vejr. Lige nu er vejret dog noget atypisk, da temperaturen ligger tæt på frysepunktet og faktisk er forholdene pt. så ”slemme” (da de høje temperaturer smelter ”isen” på vejene på overfladen og den frosne vej nedenunder fryser den igen, hvilket gør det spejlglat), at byen er tætpakket med ”oil trucks” som har forbud mod at køre på vejene.

IMG_0123_Snapseed IMG_0118_Snapseed

WCEC arenaen er en klassisk kamparena præcis som man forestiller sig dem i ”small town” Canada. Ud over alle de faciliteter man som hockeyhold kan forvente, så består den også af en så-godt-som-ny træningshal, der er bygget efter en alvorlig brand i den gamle hal den 8 januar 2010.

IMG_0086_Snapseed
Kindersley stod sammen da den gamle træningshal brændte og samlede selv mere end 3 MIO. CAD ind blandt byens 5.000 indbyggere.

”It was a sad day but it turned into a blessing” fortæller vores Team Host og sætter egentligt ganske fint ord på den fornemmelse man går med; at det lille samfund, som primært består af hårdtarbejdende mennesker, er klar til af løfte opgaver, der slet ikke burde kunne løftes af så få.

Uanset problemerne, så får de stolte indbyggere i Kindersley det bedste ud af alting!

IMG_0090_Snapseed
Vores “Team Hosts” Brad og Larry nyder at bidrage som frivillige under World Junior A Challenge. For os betyder det kørselslejlighed, informationsorakler, ekstra hænder og store smil.
IMG_0100_Snapseed
World Junior A Challenge er en stor begivenhed og ca. 1.000 mennesker så kampen mellem DK og Canada West. Faktisk var billetsalget allerede ramt af mindre køer ved middagstid, da de åbnede.
IMG_0077_Snapseed
Der er rigtigt stor interesse for World Junior A Challenge turneringen og der er rigtigt mange forhåndsakkrediterede medier og VIPs i hallen.