Det danske A-landshold har for første gang Heinz Ehlers i spidsen i Gdansk i Polen.

Hala Olivia i den polske provinsby lægger sidst på eftermiddagen is til kampen mellem Polen og Danmark, der bliver den første for Heinz Ehlers i spidsen for det danske landshold. Det bliver samtidig den første sæsonkamp for Danmark, der har en skøn blanding af Metal Liga-spillere og stærke proffer med i truppen. Det er landskamp nummer 33 mellem Danmark og Polen, der senest mødtes i 2016/17-sæsonen.

De seneste to opgør blev – efter 10 års indbyrdes kamppause – spillet ved OL-kvalifikationen i Minsk og senere i en firenationers-turnering. Danmark vandt begge kampe: 5-2 og 3-1 over dagens værter. I dag spilles der 17:30.

Ehlers bliver den første danske landstræner i over to årtier og tager altså over efter Janne Karlsson.

– Jeg går til jobbet som landstræner med glæde, stolthed – og ikke mindst stor ydmyghed. Men jeg ved også, at det bliver en stor udfordring allerede ved det kommende VM i Slovakiet. Jeg glæder mig til at komme i gang, og der er masser af arbejde at gøre allerede i den kommende tid, så vi kan få organisationen på plads, sagde Heinz Ehlers, da det blev offentliggjort, at han skulle være landstræner.

Han var allerede tilknyttet landsholdet i den netop afsluttede sæson, hvor han var assisterende træner med vægt på offensiven og powerplayspillet.

– Vi kommer til at gå mere organisatorisk til tingene i den kommende sæson. Mere video og dybere analyse af vores eget spil, kombineret med større krav til spillernes disciplin og organisation. Jeg forventer, at konceptet bliver strammere og lidt mere defensivt, for det giver os forhåbentlig en større chance for at komme tættere på de gode hold. Vi kommer ikke til at gå ind til en kamp mod Canada på samme måde, som vi går ind til en kamp mod Sydkorea, lød det fra Ehlers.

Danmarks opstilling ser ud som følger i dag:

Patrick Galbraith starter på mål med George Sørensen som backup, og de danske kæder ser ud som følger:
* Rasmus Lyø, Phillip Bruggisser – Jeppe Jul Korsgaard, Julian Jakobsen, Thomas Spelling
* Matias Lassen, Oliver Larsen – Nicolai Meyer, Jesper Jensen, Mathias From
* Anders Krogsgaard, Lasse Bo Knudsen – Nick Olesen, Steffen Klarskov, Martin Højbjerg
* Mathias Røndbjerg, Sebastian Bergholt – Morten Poulsen, Nikolaj Krag-Christensen, Kristian Jensen
13. forward er Felix Scheel