Der står respekt omkring slovakisk ishockey, og det er en stor nation, der i aften kommer til Odense for at møde Danmark.

Tilbage i 2002 blev den store generation af slovakiske spillere med Miroslav Satan, Richard Lintner, Zigmund Palffy og alle de andre fantastiske navne verdensmestre i Sverige og blev fejret af hundredetusinder hjemme i Bratislava.

Det var uden sammenligning det største sportsøjeblik i den unge nations historie, og slovakisk ishockey har siden dengang formået at holde sig med i toppen af verdensishockeyen – dog uden at nå de helt samme højder igen. I de seneste år har slovakkerne lignet en nation, som Danmark nogenlunde kan spille op med og de seneste mange kampe mellem de to nationer har også været helt jævnbyrdige.

Seneste møder var i fjor op til VM, hvor Slovakiet vandt 4-3 efter straffeslag og 3-1. Seneste VM-møde i 2015 gik også ud i straffeslag og endte med sejr til Slovakiet på 4-3.

I alt har Slovakiet og Danmark spillet 15 landskampe. Danmark har vundet fire og tabt otte gange “rent”, mens Slovakiet har vundet to af de tre dyster, der er endt i straffeslag.

I aften kommer Slovakiet med Hudacek-brødrene Julius og Libor som spiller i svenske Örebro, som de måske mest kendte folk i dansk optik. Men også en håndfuld KHL-spillere dukker på fynsk is – og så ellers spillere fra ligaerne i Tjekkiet og Slovakiet.

Et klassemandskab, der helt sikkert kommer til at udfordre Janne Karlssons stærkt besatte mandskab til det yderste.

Glæd dig til at se både slovakkerne og danske topprofiler som Regin, Lauridsen og Green tørne ud i aften. Det skal nok blive en fin forestilling.

Den danske trup finder du her: