Det danske A-landshold vandt i aftes 4-2 over Østrig og fik dermed revanche for nederlaget i Polen tidligere på sæsonen, hvor østrigerne vandt 2-1 efter forlænget spilletid. På papiret og i praksis var det et ganske stærkt mandskab fra Østrig, som Danmark mødte i aftes. Derfor var assisterende landstræner, Jens Nielsen, der stod i spidsen for holdet i aftes, vældig tilfreds med kampens forløb.

– En ganske god kamp med godt tempo. Spillerne arbejdede rigtig godt og for mit vedkommende var jeg ganske imponeret over, at de danske Metal Liga-spillere virkelig er kommet godt med på fysikken. Samtidig er skøjteløbet også godt, og det var stærkt, at vi kunne slå Østrig på deres hjemmebane, siger Nielsen.

Powerplayspillet var han ganske tilfreds med. Jonas Røndbjerg scorede i overtal for de danske gæster, og der var ligeledes roser til backerne Lauridsen og Bruggisser, der begge stod for tre point.

– Markus Lauridsen har været gennem en glimrende udvikling i HV71. Han spillede en flot kamp. (Sebastian) Dahm i målet stod også en fin kamp, lyder det fra Nielsen.

I dag venter et stærkt norsk hold, der er tæt på identisk med nordmændenes VM-hold.

– En rigtig god test for vores spillere. Norge vil man aldrig tabe til, så jeg er sikker på, at der nok skal blive god tænding på kampen, siger Jens Nielsen fra Østrig.