En tangering af den største sejr nogensinde over Frankrig. Det var, hvad landsholdet præsterede i dag, da Les Bleus blev udraderet af Danmark.

De rød-hvide vandt 6-0, og kun en gang tidligere har Danmark vundet med samme margin. Det var i Tårnby tilbage i 1978, hvor det blev til en dansk 9-3-sejr.

Det er 73. gang, Danmark har spillet mod Frankrig, og et shutout af den størrelse er altså aldrig registreret før, så på den måde kan Sebastian Dahm kalde sig en smule historisk.

Det danske powerplay var flyvende i dag. Syv muligheder, fem scoringer. Mere effektivt kan det næsten ikke blive.

– Det kørte fremragende i dag. Franskmændene forsøgte at spille fysisk, men det havde de ikke held med. I stedet hang de efter, lavede mange udvisninger, og det blev straffet hårdt.

– Nede bagved stod vi fremragende defensivt, og man kunne mærke, at vores backbesætning var fuld af VM-erfaring. Vi har mange forsvarsspillere, der er dygtige i opspillet, lyder det fra Danmarks Team Manager Esben Nedermark.

Specielt en to plus to-udvisning for høj stok på Morten Green i tredje periode blev straffet hårdt.

Morten Poulsen og Daniel Nielsen scorede til 5-0 og 6-0 for de rød-hvide og begge endte med at blive dobbelt målscorere.

Det samme gjorde Kirill Starkov og på den måde endte det som en stor, dansk landsholdseftermiddag og en perfekt indledning på MECA Hockey Games.