Et overskud på 584.000 kroner, en kraftigt forbedret egenkapital på grund af VM på hjemmebane og fire af sæsonens hæderspriser uddelt. Dansk ishockey gjorde i weekenden status på repræsentantskabsmødet i Odense

Rent økonomisk har Danmarks Ishockey Union aldrig haft det bedre. Det var den store overskrift efter weekendens repræsentantskabsmøde, hvor ledelsen sammen med klubberne gjorde status for kalender- og regnskabsåret 2018.

Danmarks Ishockey Union kom ud med et flot driftsoverskud på 584.000 kroner, og dertil kunne man i regnskabet tillægge 12,5 millioner kroner, som er DIU’s andel af overskuddet fra det succesfulde VM 2018, der blev spillet i Royal Arena i København og Jyske Bank Boxen i Herning.

– Vi glæder os over et solidt overskud på driften og at vi igen kommer med et plus. Det er blevet en god tradition. Vi vil meget gerne være forbillede for vores klubber og jonglere ansvarligt med indtægter og udgifter. Samtidig er vi naturligvis stadig overvældet over VM-succesen fra 2018 og det overskud, den gav os. Det betyder, at vi nu har en fremragende funderet økonomi, siger Henrik Bach Nielsen, formand for DIU.

Danmarks Ishockey Union står nu med en egenkapital på 15,2 millioner kroner.

Foreløbig har DIU afsat en del af pengene til arbejdet med fire ”fyrtårne”, som der satses specielt på de kommende sæsoner. Det gælder en stor sportslig satsning på kvindelandsholdet i jagten på kvalifikation til OL i 2022, mere omtale af Metal Ligaen, arbejdet med rekruttering af nye spillere og en VM 2018-klubpulje, hvor de danske ishockeyklubber kan søge midler til konkrete udviklingsprojekter.

– Vi har store forventninger til de kommende sæsoner, hvor vi har flere midler og dermed bedre forudsætninger for at forbedre os på de fire parametre – og i øvrigt også som helhed, siger Henrik Bach Nielsen.

Han glædede sig naturligvis over, at Danmark allerede i 2025 bliver VM-vært igen. Denne gang sammen med Sverige.

Ved repræsentantskabsmødet blev de første af hæderspriserne for sæson 2018/19 også uddelt.

Bo Andersen, tidligere ishockeydommer på højeste niveau og nu en af katalysatorerne i uddannelse af nye dommere – og i øvrigt en højt skattet frivillig arbejdskraft – fik den såkaldte Helle-Pris, som gives til en person, der har leveret en mangeårig indsats for dansk ishockey.

Gentofte Stars fik prisen som årets løveklub, den klub, der har gjort mest for at rekruttere og arbejde med de yngste ishockeyspillere.

Rødovre Skøjte- og Ishockey Klub fik Frans Nielsen-prisen, som gives til den klub, der samlet set har klaret sig bedst ved mesterskaberne under Metal Ligaen.

Thomas Englund fra AaB Ishockey, tidligere liga- og landsholdsspiller, fik prisen som årets ungdomstræner i dansk ishockey. Han tog AaB Ishockeys U20-hold til DM-guld og har i mange år været en stor arbejdskraft og dygtig træner i Aalborgs ishockeymiljø.