Grundkursus i Idrættens Hus i Brøndby var en stor succes, mens de jyske pendanter i Kolding og Aalborg måtte udsættes

Der har været et større Covid-19-efterslæb i mange aspekter af sporten. Hos ishockeyen har Covid-19-aflysninger blandt andet ramt uddannelserne af de nye dommere. Især yngre spillere, der ofte tager dommergrunduddannelsen, ikke har kunnet uddanne sig.

DIU besluttede derfor i oktober at afvikle 3 grunduddannelser, hvoraf det første fandt sted i Idrættens Hus i sidste weekend, og hele 40 unge mennesker dukkede op til kurset.

– Vi er glade for, at de sjællandske klubber tog så godt imod dette tilbud, som i øvrigt var gratis for klubberne. Vi er bevidste om, at der er mangel på lokale dommere, og derfor er det uhyre vigtigt, at vi snarest muligt får genoptaget de basale kurser, da de er en vigtig bestanddel i at kunne afvikle kampe uge efter uge, siger DIU’s udviklingskonsulent Christina Benn.

– Søgningen til den jyske pendant, som var berammet til Kolding og Aalborg, har desværre været begrænset, og derfor udsætter vi dette, men lytter naturligvis til behovet fra de jyske klubber. Vi er alle afhængige af, at klubberne selv prioriterer, at mange unge får gennemført basisdommeruddannelsen, og der er altså mange fordele ved, at man som klub selv kan levere sine dommere til de yngste rækker, tilføjer hun.

De fordele er:

  • Det er lettere af få afviklet sine egne kampe ved at have en stor intern portefølje af dommere
  • De unge kan tjene lommepenge i fx weekenden fremfor at skulle arbejde andetsteds
  • De unge får kendskab til ishockey på en anden måde og stifter bekendtskab med ledelse
  • Dommervejen kan også være en karrieremulighed i ishockeysporten

    DIU arbejder tæt med Dansk Ishockey Dommerklub (DID) omkring rekruttering af dommere, og der er fine muligheder for at gennemgå et udviklingsforløb, hvis man får ambitioner om at dømme på højere niveau eller gøre karriere denne vej.