Efter en god uges optakt, går det i aften løs for U18-landsholdet, der i Bled i Slovenien har en klar ambition om at vende tilbage til den bedste VM-gruppe. Men opgaven bliver vanskelig, for på den neutrale is i det smukke Slovenien venter svære modstandere som Norge, Tyskland, Frankrig, Kasakhstan og Ungarn på danskerne i en gruppe, hvor kampene formentlig bliver helt tætte.

Dagens første kamp for Danmarks vedkommende er mod Ungarn, og assisterende landstræner Bjørn Østergaard pointerer, at de unge danskere glæder sig til at komme i gang.

Opladningen gik resultatmæssigt glimrende med en 1-0-sejr i overtid over Tyskland og 3-1 over Norge tidligere på ugen.

– Vi er spændte, for vi har haft en hel uges optakt, og nu mangler vi de sidste småjusteringer før åbningskampen. Der er god og positiv stemning i truppen, og i dag skulle batterierne gerne være laddet op på hundrede procent, og så er det med at komme til den første kamp med det rette spændings niveau og ydmyghed, lyder det fra assisterende landstræner Bjørn Østergaard.

Dagens modstander fra Ungarn er turneringens ubekendte.

– Vi ved ikke helt, hvad vi skal forvente. Det eneste vi kan se er, at de har den samme træner, som de havde for to år siden, da vi mødte dem senest.

– Så for os gælder det naturligvis om at være klar fra start og overholde vores aftaler, og selvfølgelig have respekt for vores modstander, for der bliver ingen nemme kampe til det her VM. Det er en meget stærk gruppe, og vi har haft tætte kampe mod Frankrig, Norge og Tyskland i løbet af denne sæson, siger Bjørn Østergaard.

Danmark åbner turneringen i aften klokken 20.