Også her præsenterer vi de nominerede i hvert enkelt kategori til Dansk Ishockey Award 2016, der finder sted den 10. juni i MCH Herning Kongrescenter.

Det er en bredt sammensat ekspertjury, der står bag nomineringerne samt den endelige udvælgelse af vinderne i de enkelte kategorier.

I dag præsenterer vi de nominerede i kategorien Årets back:

Oliver Lauridsen, Frölunda Indians:
Han begyndte måske sæsonen lidt tøvende, for Oliver Lauridsen skulle efter mange år i Nordamerika lige vænne sig til at spille europæisk ishockey igen. Til gengæld endte den store dansker sin sæson i Frölunda i ren triumf. Han vandt i februar Champions Hockey League, og i april blev han den første ”danske-svenske” mester siden Jesper Duus tilbage i slutningen af 80’erne. SHL-triumfen blev fejret foran tusinder af mennesker på Götaplatsen i Göteborg, og Lauridsen endte som en absolut nøglespiller for de svenske mestre.

Philip Larsen, Jokerit Helsinki
Philip Larsen skiftede inden sæsonen fra Yugra Khanty-Mansiysk i det meget østlige Rusland til en mere behagelig tilværelse i den vestlige ende af KHL. I den finske hovedstad Helsinki befandt Philip Larsen som en ål i vandet, og han havde straks fra start den offensive klinge på skøjten. Philip Larsen markerede sig konstant i begge ender og blev både publikumsyndling og pointjæger hos Jokerit. Så meget, at han som den første dansker nogensinde kom med til KHL’s ganske spektakulære All Star-match – endda i den kæde, der blev valgt af de russiske medier.

Daniel Nielsen, Herning Blue Fox
I fjor blev Daniel Nielsen kåret som årets danske spiller i Metal Ligaen, og i indeværende sæson fortsatte Daniel Nielsen med at imponere. Konstant på isen for Herning, uanset om det var grundspil eller slutspil og konstant en nøglespiller i alle spillets facetter. Hele tiden med både stor arbejdsindsats, spilintelligens og såmænd også målfarlighed. Han blev fortjent valgt ind på sæsonens All Star-hold, og der var ingen tvivl om, at Daniel Nielsen igen endte med at være Hernings absolut vigtigste spiller. Og selv om han er back, var han i store faser af slutspillet såmænd også den farligste mand i den midtjyske offensiv.

Billetter til Dansk Ishockey Award købes her: