Kim Pedersen afløser Ulrik Larsen, der 1. april overgår til det selskab, der skal stå for Danmarks del af ishockey-VM i 2025

Danmarks Ishockey Union får 1. april ny direktør. Det bliver en velkendt af slagsen, der tager teten på kontoret i Brøndby.

Den 50-årige esbjergenser Kim Pedersen kommer til at stå i spidsen for dansk ishockey.

Han overgår dermed fra administrationschef til direktør og med 20 års erfaring fra den indre del af både dansk og international ishockey, bliver det både en kompetent og erfaren mand, der overtager jobbet som øverste chef i den daglige drift hos Danmarks Ishockey Union.

Kim Pedersen bliver konstitueret direktør indtil 1. januar 2025, hvor han overgår til Danmarks VM2025-selskab. Efter VM vender han tilbage til Danmarks Ishockey Union.

– Det er ingen hemmelighed, at vi har søgt eksternt efter en ny direktør. Men vi har ikke fundet en eneste person, der har kunnet matche de kompetencer, vi finder hos Kim Pedersen. Derfor har valget af ham været fuldstændig oplagt, og en enig bestyrelse er fuldstændig tryg ved den her løsning. Kim har kæmpe indsigt i ishockeysporten og kender alt til vores tætte samarbejdspartnere, siger formand for Danmarks Ishockey Union, Henrik Bach Nielsen.

– Han har arbejdet tæt sammen med nøglepersoner i både Danmarks Idræts-Forbund, Team Danmark og hos vores hovedsponsor Dansk Metal. Samtidig har han et kæmpestort netværk i dansk og international ishockey, som vi i den grad har gavn af i dagligdagen. Medarbejderne på vores kontor kender til Kims rutiner og arbejdsgang, så det bliver en nem overgang for personalet at gå fra Ulrik Larsen til Kim Pedersen, tilføjer Henrik Bach Nielsen.

– De to har arbejdet tæt sammen i 14 år, så Kim Pedersen kender til de opgaver, der ligger foran ham, når han overgår til direktørstillingen. Organisationen bliver tilpasset, så nogle af Kims arbejdsopgaver som administrationschef bliver løst på anden vis fremover, og som en naturlig del af tilpasningen, tilføjer Henrik Bach Nielsen.

Det tætte samarbejde mellem Kim Pedersen og Ulrik Larsen kommer til at fortsætte – bare i et nyt regi.

Ulrik Larsen sætter fødderne i den jyske muld 1. april og sætter et VM2025-kontor op i Herning. VM-selskabet er ejet af Danmarks Ishockey Union, hvis organisation naturligvis også kommer til at spille en stor rolle, når Herning tager imod otte nationer i maj 2025. 1. januar samme år og et halvt år frem får han altså selskab af Kim Pedersen i VM2025-selskabet.

– Ulrik Larsen har leveret en fantastisk indsats for dansk ishockey, mens han har været direktør i Danmarks Ishockey Union. Heldigvis er han stadig i ishockeysporten i nogle år endnu, og DIU’s bestyrelse er fuldstændig tryg ved, at han skal bære Danmarks del af VM 2025 i mål, siger Henrik Bach Nielsen.