Dansk ishockey har fået en flot anerkendelse af talentarbejdet og placeringen på top 12 på verdensranglisten.

Det skriver Danmarks Ishockey Union på sin hjemmeside.

U16-landsholdet har nemlig fået en plads ved Youth Olympic Games – eller bare Ungdoms-OL – der afvikles i Lausanne i Schweiz i dagene 10.-19. januar 2020. Det er i øvrigt stedet, hvor det danske seniorlandshold senere skal VM-dyste i indledende runde.

Ved Youth Olympic Games skal Danmark spille mod de øvrige topnationer i verden, og det bliver anden gang nogensinde, at Danmark er med ved de efterhånden ganske prestigefyldte lege, der overordnet tæller atleter mellem 15 og 18 år.

I 2005 spillede Danmark også – blandt andet med et hold tællende Lars Eller, Frederik Storm og Nichlas Hardt – med ved Youth Olympic Games, der også dengang foregik i Schweiz.

– Det er stort for dansk ishockey, siger DIU’s talentchef Olaf Eller.

– En fantastisk udfordring, som vi håber, U16-drengene vil tage op i det sekund, de får den her nyhed. Vi vil i trænerstaben gøre alt for at klæde dem på til kampene mod de store nationer. Men jeg vil understrege, at vi ikke kun tager af sted for at nyde omgivelserne. Dansk ungdomsishockey er sakket bagud de seneste sæsoner, og det skal vi hente ind. U16-landsholdsspillerne er “de nye i folden”, og med den her deltagelse kommer de til at lære det internationale game at kende tidligt i karrieren, lyder det.