Hvilken fantastisk aften for dansk ishockey. U20-landsholdet gentog kunststykket fra i fjor og formåede igen at besejre Schweiz. Denne gang endda i ordinær spilletid og efter et forrygende comeback. 2-1-sejren over Schweiz betyder endda, at en plads i kvartfinalen er rykket rigtig tæt på for de danske gutter. Herligt!

Nøjagtig som i fjor i Canada brillerede de unge danskere med en solid og disciplineret indsats over hele linjen. Lige fra start var Danmark med i kampen og lod sig ikke kyse af Schweiz’ scoring i første periode. Tværtimod arbejdede Olaf Ellers mandskab videre, og udligningen kom i en powerplay-situation i anden periode. Troede de fleste.

Men Jonas Røndbjerg havde lige nøjagtig en skøjte inde i målfeltet og så annullerede dommerne scoringen. Det fik blot danskerne til at arbejde endnu hårdere i de sidste 20 minutter, og Schweiz var på ingen måde i overhånd i kampen.

Søren Nielsen leverede den fremragende, individuelle præstation kort inde i tredje periode, da han med drøn af et skud fik passeret den schweiziske målmand efter en flot dansk opspil. Godt fem minutter senere kom den ultimative danske glæde på bænken, da Mathias From i et par forsøg fik prikket pucken i kassen til 2-1 i dansk favør.

Det udløste ikke noget voldsomt pres fra Schweiz, tværtimod spillede Danmark klogt tiden ned. Og i slutfasen leverede Thomas Lillie en blændende præstation – også i slutfasen, da det brændte på.

Alt i alt en fremragende dansk holdpræstation. Intet mindre. Defensiven stemte og efter 11 perioder uden mål, kom kasserne på det helt rette tidspunkt. Nu gælder det opladning frem mod Canada i morgen. Klokken 19 dansk tid.