De danske U18-kvinder er kommet nogenlunde fra start ved Division IA-VM i Østrig. Eller det vil sige, at starten faktisk har været et problem og har kostet dyrt mod både Tyskland og Italien.

I første periode i premieren mod Tyskland scorede modstanderen fire gange, og de unge danskere spillede faktisk 1-1 i den resterende del af kampen.

Dog var Tyskland stærkere end andendagens modstander fra Italien, og bedømt på de første dage ligner tyskerne en favorit til at rykke op.

I går spillede Danmark en tæt kamp mod Italien. Italienerne endte med at vinde 3-2 efter overtid, og igen blev danskerne offer for en dårlig start, der blandt andet kostede Italiens første scoring.

– Vi var helt væk de første 10 minutter, og vi skal virkelig vænne os til at være skarpere fra start. Det er vigtigt i de resterende kampe, siger landstræner Bjørn Peters i telefonen fra Italien.

Han var generelt tilbage med den måde, spillerne kom tilbage på i kampen mod Italien, og ser gode muligheder i de resterende kampe. Ikke mindst i torsdagens vitale kamp mod værterne fra Østrig, der står uden point efter de første to kampe.

– Noget af det, vi også arbejder med på hviledagen (i dag) er, at vi skal have flere afslutninger. Når vi har mulighederne, skal der bare trykkes af, siger Bjørn Peters.

To af tre danske scoringer er sat ind af forsvarsspillere.

Emma Mathiesen (angriber), Emily Kristoffersen og Sofia Dahl har scoret de tre danske mål. Forhåbentlig kommer der mange flere de kommende dage.