De danske U18-kvinder tog her til aften en yderst vigtig sejr i kampen for at forblive i den næstbedste VM-gruppe.

Det blev til en 4-1-sejr over værterne fra Østrig, og det var specielt en dansk kæde, der afgjorde sagerne i Radenthein.

Den danske tredjekæde med Madeleine Aalling, Hannah Aldous og Alberte Schlie stod nemlig for tre af de fire danske scoringer denne aften i det østrigske, hvor Danmark i modsætning til tidligere kampe kom rigtig godt fra land.

Alberte Schlie bragte nemlig Danmark foran tidligt i kampen, assisteret af sine to kædemakkere – og trioen gentog kunststykket i slutningen af perioden, hvor det blev 2-0. Herligt for de rød-hvide, der dermed kunne gå trygt ind til de sidste 40 minutter.

Østrigerne byttede målmand efter første periode og fik også reduceret i det 26. minut. Danskerne svarede lynende hurtigt igen.

Igen var det tredjekæden, der satte scoringen. Denne gang med Madeleine Aalling som målscorer og Aldous/Schlie som assister.

Nu lod danskerne ikke værterne komme tæt på igen.

Med 14 sekunder tilbage scorede Mille Sørensen i tomt bur for de rød-hvide og fastsatte dermed slutresultatet 4-1.

Det betyder, at Østrig nu skal op på fem point i de sidste to kampe for at indhente Danmark i tabellen – forudsat, at danskerne ikke tager flere point.

Og hvorfor skulle de rød-hvide ikke det? Bortset fra Tyskland i toppen ser turneringen yderst jævnbyrdig.

Eksempelvis tabte Danmarks næste modstander, Slovakiet, i dag med 2-5 til Italien – Danmark pressede italienerne ud i overtid tidligere i turneringen.