Vi har modtaget nedenstående beretning fra U18 kvindernes træner Bjørn Peters.

Endnu en rigtig flot kamp af de danske U18 piger er overstået i Katowice i Polen. Danmark var klar fra kampens start og lagde et tungt pres allerede i første skift, hvor vi scorer det første mål på et skud langs isen, der rammer en skøjte og går forbi den kinesiske målmand. Resten af første periode var i Danmarks favør, og det var velfortjent, at vi scorer yderligere 2 gange og slutter første periode 3-0.

Taktikken om at presse kineserne hårdt i deres egen zone og prøve at få dem ud at løbe med de danske piger i hjørnerne virkede godt og skabte et utal af chancer. Med en skudstatistik på 63-10 må vi sige, at den kinesiske målmand sover godt i aften, hun skulle næsten bæres fra banen efter kampen.

Vi spillede igen med alle spillere i kampen, og vi fik målmand Martine Terrida på mål i tredje periode. Hun spillede en flot sidste del af kampen, hvor pigerne efterhånden blev lidt for offensive og glemte de defensive opgaver.

Kineserne vandt kampen på et punkt – fysikken! Tidligere på sæsonen fik pigerne fortalt, at kineserne lavede 1000 armbøjninger inden middag hver dag. Efter i dag tror vi det er 1500, de var imponerende stærke og i enkelte situationer kunne en kineser låse to danske spilere, så et område vi klart kan forbedre.

De danske målscorere var Josefine Hansen, Maria Peters, Michelle Almquist, Sara Knudsen og Michelle Weis, der ligeledes lavede 3 assister i kampen.

Vi ser nu frem mod kampen i morgen kl. 13.00 mod Italien, som ligesom Danmark er ubesejret i turneringen.