Esbjerg IK’s U17-spillere fejrede i dag sæsonens største triumf på hjemmebane i Granly Hockey Arena, hvor det blev til DM-guld efter en særdeles stærk weekend.

Den blev indledt med et comeback af dimensioner mod lokalrivalerne fra Vojens, hvor Esbjerg gik fra 0-2 til 3-2. Lørdag blev Hvidovre besejret og søndag blev det så 4-1 i den afgørende kamp mod Rødovre, der var en direkte duel om guldet.

Rødovre bragte sig tidligt foran ved Rasmus Simonsen, men allerede inden første periode var ovre, lykkedes det for Esbjerg at udligne ved Andreas Kleist Christiansen.

I anden halvdel af anden periode kom gennembruddet, der sikrede Esbjerg den afgørende fordel i kampen om mesterskabet. I det 33. minut scorede Jonas Gantzel Torbensen til 2-1 og fire minutter senere slog vestjyderne til i powerplay. Det var Jeppe Bechmann Jensen, der satte pucken ind til 3-1.

Nu lugtede træner Jesper Brinchs tropper for alvor guld og lukkede leddet i tredje periode med endnu et powerplaymål. Tyler Sutton stod bag til 4-1 og dermed kunne hjemmeholdet for alvor lukke op for den anden jubelfest i sæsonen.

Bronzen gik til Hvidovre, der vandt over Vojens i søndagens første kamp, der samtidig tjente som en direkte bronzeduel.