Med lidt mere effektivitet kunne det danske U16-landshold sagtens have snuppet tre point i gårsdagens kamp mod Østrig, lyder det i telefonen fra Dresden, Tyskland, hvor landstræner Daniel Rasmussen og U16-landsholdet for øjeblikket har hovedkvarter i forbindelse med seksnationers-turneringen samme sted.

– En lidt ærgerlig anden periode, hvor Østrig sidder på det første kvarter, og hvor vi først kommer i gang til sidst. Til gengæld fik vi skabt masser af muligheder i slutningen af anden periode, og det fortsatte i tredje periode. Vi vadede i den ene store chance efter den anden, siger Daniel Rasmussen.

Danmark gik fra 0-3 til 2-3 på mål af Frederik Kaels og Gustav Green, der scorede med godt tre minutters mellemrum, og dermed bragte spænding tilbage i kampen. Danmark brændte et breakaway, umiddelbart før østrigerne punkterede festen efter 54 minutter, men det sidste mål scoret af Philip Schultz – fire sekunder før tid – var ikke kun kosmetik.

Det betyder, at Danmarks udgangspunkt før aftenens kamp mod Tyskland (19:30) er, at der “bare” skal en sejr til ordinær spilletid, hvis de rød-hvide skal avancere til semifinalen senere på ugen. Hvis Danmark bliver treer venter kampe om femtepladsen mod Italien, der indtil nu fremstår som det absolut svageste hold i turneringen.

Det er endnu ikke afgjort hvem der står på mål i aftenens kamp. Mads Søgaard, AaB Ishockey eller William Kølln, Rødovre, er de to muligheder, og kæderne er godt blandet i forhold til opstillingen fra start i går. I løbet af kampen fandt Daniel Rasmussen og resten af trænerteamet frem til følgende formationer i tredje periode, som gav en vis tyngde i det danske spil.

De formationer fortsætter i aften fra start og ser ud som følger:
* Philip Schultz, William Nistrup, Oliver True – Max Vilstrup Olesen, Magnus Koch
* Gustav Green, Frederik Kaels, Lukas Bach – Frederik Benjaminsen, Christoffer Frænell
* Malte Bønløkke, Andreas Kleist, Sebastian Sørensen – Gustav Dichow, Lasse Mortensen
* Kristian Berlin, Jesper Horsted, Oskar Boel – Philip Petersen
* Christoffer Åkesson er 13. forward.

– Tyskerne er fysisk stærke, og det gælder om at komme ned bag deres forsvar og ikke ramle ind i dem på blå linje, så de vender spillet og slår kontra, siger landstræner Daniel Rasmusssen.