U16 landsholdet deltager i december breaket i en 4 nationers turnering i Letland.

Dagens modstander var netop de lettiske værter; landstrænerteamet har sendt følgende rapport hjem:

“Årets første landskamp med U16-landsholdet betød også en debut til 23 nye spillere i landholdstrøjen.

Første opgave var imod Letland, som var stærkest i 1. periode, da vi tog al for mange udvisninger og måtte spille 5 mod 3 i mere end to minutter.  Det var dog i spillet 5 mod 5 Letland bragte sig foran med 1-0, men vi fik bedre fat i spillet som perioden skred frem.

I 2. perioden kom vi bedre ud og havde i momenter presset letterene i bund. Det var blandt andet med til at fremtvinge et dansk straffeslag, som desværre blev misbrugt. Letland var dog mere kyniske i de vigtige momenter og kom foran 2-0. Vi fik reduceret kort før periodepausen til 2-1.

Et vigtigt mål, der gav lidt selvtillid før 3. periode. Denne periode blev en meget lige affære, men letterne havde et lille spilovertag, hvad angår chancer. Letterne bragte sig på 3-1, men kort tid efter reducerede vi endnu en gang til 3-2 i powerplay. Kort efter kunne vi have udlignet, da vi havde et par store chancer foran letternes mål.

Sådan skulle det ikke gå, vi måtte endnu en gang en tur i udvisningsboksen, og letterne lukkede reelt kampen med scoringen i overtal til 4-2. Det betød, at vi måtte satse fremad, men i stedet blev det 5-2 og dermed slutresultatet.

I morgen får vi mulighed for at rejse os, når vi møder Norge kl. 12.30.