Det danske U18-landshold for kvinder er klar til en afgørende kamp om oprykning til Division IA, som lige fra starten har været målet ved VM i Katowice i Polen.

Det blev slået fast i dag, de bundholdet Kasakhstan blev kørt over med 6-1. Dermed står danskerne med maksimumpoint 12 for fire kampe og en målscore på 14-2.

Danmark vandt skudstatistikken med hele 39-3 i eftermiddag, så der var ingen tvivl om den danske dominans. Til gengæld gik der tid, før det lykkedes at få hul på bylden. Julie Oksbjerg scorede i det 28. minut og kort før pausen lagde Maria Peters til med 2-0-målet.

Derefter kom der for alvor løb ud af propperne i tredje periode, hvor de rød-hvide scorede fire gange. Godt nok fik Alexandra Golotvina reduceret til 1-2 for Kasakhstan, men så var det slut med håbet om en overraskelse for bundholdet, for Maria Peters indledte en dansk slutspurt med 3-1-målet.

Lilli Pearl Friis-Hansen, Sara Knudsen og Signe Jensen satte de sidste tre danske kasser og gjorde det til slutresultatet 6-1.

– Det var kanon holdindsats, hvor spillerne holdt fokus hele vejen og blev ved at klø på. Vi skabte rigtig mange store chancer fra start, men gav ikke op, selv om deres målmand var både god og heldig.

– I 3. Periode fik vi for alvor prikket hul og kunne tage en fortjent storsejr med hjem. Alle spillere har nu været i kamp og fedt med en god hviledag inden afslutning mod Italien på lørdag, siger den ene af de to landstrænere, Bjørn Peters, fra Polen.

Danskerne spiller 16:30 lørdag mod Italien i en kamp, der bliver afgørende for oprykning. Hvilke forudsætninger, de to hold går ind med, afgøres senere i dag, når Italien møder værterne fra Polen.