Den første VM kamp nogensinde for vores nye U18 landhold endte med en sejr mod Storbritannien og med de imponerende cifre 9-0! Storbritannien er nedrykkere fra Division 1 fra sidste VM, så det var med store sommerfugle i maven vi gik ind til kampen. De første minutter bar præg af premierenerver og flere store chancer til Danmark som gik tæt forbi mål. England stillede sig dybt i zonen fra starten, hvilket skabte frustration i det danske angreb, der til tider virkede lidt forkrampet. Efter 19 minutters spil scorede Michelle Weis det historiske første VM mål for Danmark, efter flot oplæg fra Kirstine Eberhardt. Danmark scorer til 2-0 20 sekunder senere og går til periode pause med en fin føring.

Herefter var kampen som forvandlet, de rødhvide spillere lagde et tungt pres på briterne der til tider ikke kunne komme ud af forsvarszonen. Det endte med 9 danske mål på seks forskellige målscorer, Michelle Almquist, Josefine Hansen, Josephine Sørensen, Sanne Jensen, Michelle Weis, og Maria Peters. Der er målscorer i alle kæder, hvilket viser Danmarks store bredde i denne her kamp og der blev til tider vist rigtig flot angrebsishockey. Samtidig holder målmand Lisa Jensen sit første nul for holdet, så alt i alt en godkendt indsats fra vores unge piger.

Der er selvfølgelig er række punkter som skal forbedres til de kommende kampe udtaler træner teamet, men nu fejrer vi sejren i aften og i morgen tidlig begynder vi forberedelserne på den næste kamp. Vi har hviledag tirsdag og træner midt på dagen, så skal vi se video og slappe af. Næste kamp er på onsdag kl. 16.30 mod Kina, som viste stor skøjteindsats og kampgejst i åbningskampen mod Kasakhstan, som de tabte 2-1 efter forlænget spilletid og straffeslag.

Nærmere informationer omkring U18 kvindelandsholdet kan fås ved henvendelse til Bjørn Peters på tlf. 2427 5477