DIU lancerer “Politik om Fair Ishockey 2017-2020”

DIU ønsker at beskytte rene ishockeyspillere og understøtte at alle kan dyrke og konkurrere i ishockey på en fair og sundhedsmæssig forsvarlig måde og indfører derfor “Politik om Fair Ishockey 2017-2020”.

DIU ønsker at bevare ishockeysportens etik og integritet indenfor et værdigrundlag baseret på DIU’s Værdihus, der omfatter fairplay og høj sikkerhed på og udenfor banen. Det indebærer, at ishockey er en ren idræt hvor ærlighed, fair konkurrence, sundhed, respekt og ansvar er vigtige værdier. (jf. DIU’s værdier: https://ishockey.dk/dius-vision-og-vaerdier/). Ønsker man at blive bedre skal det ske med afsæt i ovenstående værdier, seriøsitet og træning.

  • Alle herre- og kvindelandshold, ungdoms- og juniorlandshold samt ishockeyspillere som er optaget på DIU’s eliteklasser og kraftcentre
  • Specielt drenge- og pigespillere mellem 15 og 20 år er vigtige, så en ”ren og fair” sportskultur bliver en naturlig del af spillernes hverdag i ishockeysporten fra ungdomsårene.
  • Trænere, ledere, dommere og andet støttepersonale
  • Klubber og klubmedlemmer 

Målsætning

  • At tydeliggøre DIU’s holdninger og værdier samt udbrede kendskabet til gældende regler til DIU’s medlemmer. Dette skal være med til at underbygge og fastholde en antidopingkultur samt at undgå dopingsager i dansk ishockey. Det skal ligeledes underbygge og fastholde en kultur hvor der er respekt for idrætskonkurrencen, og hvor sager om matchfixing i dansk ishockey undgås.
  • At etablere indsatser der kan informere og oplyser alle herre- og kvindelandshold, ungdoms- og juniorlandshold, ishockeyspillere som er optaget på DIU’s eliteklasser og kraftcentre, deres støttepersonale samt dommere om regler og redskaber til brug i hverdagen.
  • At etablere en beredskabsplan i tilfælde af overtrædelse af reglerne i DIU-regi.

Handlingsplan
DIU vil sikre, at DIU’s medlemmer har de bedste forudsætninger for at træffe de rigtige valg. DIU vil opfylde målsætningen gennem undervisning, oplysning og rådgivning af ishockeyspillere, trænere, ledere, dommere og andet støttepersonale. Der henvises til handlingsplanen nedenfor med hensyn til implementeringen af strategien.

Handlingsplanen revideres efter behov i perioden 2017-2020 og evalueres inden udløb ultimo 2020. Den ser overordnet således ud:

Målgruppe Hvad gør vi? Hvad vil vi opnå? Hvordan gør vi det? Hvem er ansvarlig? Hvornår gør vi det?
U16 landshold 1. Gennemgår antidopingkurset Ren Vinder.2. Film om matchfixing vises og gennemgås.

3. Ved hjælp af ADD’s udøverguide uddeles information om kosttilskud og vigtige hjælpemidler.

1. Almen viden om både doping og matchfixing. 1. Alt kommunikeres ud af de ansvarlige trænerne. 1. U16 landstræner. 1. Elitesamling i november/ januar.
U17 landshold 1. Film om matchfixing vises og gennemgås.2. Ved hjælp af ADD’s udøverguide uddeles information om kosttilskud og vigtige hjælpemidler.

3. Krav om installering af ADD app.

1. Almen viden om både doping og matchfixing. 1. Alt kommunikeres ud af de ansvarlige trænere.2. Indlæg om kosttilskud og ernæring af Team Danmarks ekspert. 1. U17 landstræner. 1. Elitesamling i november/ januar.
U18 landshold 1. Film om matchfixing vises og gennemgås.2. Ved hjælp af ADD’s udøverguide uddeles information om kosttilskud og vigtige hjælpemidler.

3. Krav om installering af ADD app.

1. Holde fokus på og skabe dybere kendskab til Fair Ishockey. 1. Alt kommunikeres ud af de ansvarlige trænere.2. Indlæg om kosttilskud og ernæring af Team Danmarks ekspert. 1. U18 landstræner. 1. Sæsonens første samling.
U18 kvinde-landshold 1. Film om matchfixing vises og gennemgås.2. Ved hjælp af ADD’s udøverguide uddeles information om kosttilskud og vigtige hjælpemidler.

3. Krav om installering af ADD app.

1. Almen viden om både doping og matchfixing. 1. Alt kommunikeres ud af de ansvarlige trænere. 1. U18 kvinde- landstræner. 1. Sæsonens første samling.
U20 landshold 1. Film om matchfixing vises og gennemgås.2. Krav om installering af ADD app. 1. Holde fokus på og skabe dybere kendskab til Fair Ishockey. 1. Alt kommunikeres ud af de ansvarlige trænere. 1. U20 landstræner. 1. Sæsonens første samling.
Trænere & ledere 1. Film om matchfixing vises og gennemgås.2. Ved hjælp af ADD’s udøverguide uddeles information om kosttilskud og vigtige hjælpemidler. 1. Almen viden om både doping og matchfixing, som kan videreføres til de aktive.  1. Implementeres i DIU’s træner-uddannelse. 1. DIU’s udviklings-chef. 1. På relevante DIU uddannelser.
Klubber 1. Ved klubbesøg vil DIU sætte både doping og matchfiing på dagsordenen. 1. At der sættes fokus på Fair Ishockey i alle klubber. 1. DIU’s bredde-konsulenter. 1. DIU’s udviklings-chef. 1. Alle klubbesøg.