Danmarks Ishockey Union har indgået aftaler med Hasse Hintze Christiansen, Carsten Eldrup og René Sloth som trænere for Kvindelandsholdet i den kommende sæson. Hasse Hintze Christiansen er mangeårig træner for Herlevs kvinder, mens Carsten Eldrup og René Sloth tidligere har varetaget træningen af Hvidovres ishockeykvinder.

Dermed teamer trænere fra landets to mest vindende klubber i nyere tid op om landsholdet og afløser Filip Faurholm på posten.

– Det har været vigtigt for teamet, at den nuværende og tidligere klubbånd, som de alle har, ikke skulle sløre billedet, hvorfor Hasse og Carsten deler det overordnede ansvar og René assisterer de to. Der er dog taget højde for dette internt, således at spillerne ikke vil være i tvivl om, hvem de skal gå til, hvis de har spørgsmål, siger DIU-sportschef Jesper Duus.

De tre trænere har mange års erfaring med kvindeishockey, brænder for projektet og derfor oplagt til at føre udviklingen videre i den fase dansk kvindeishockey befinder sig i.

– Vi vil gå målrettet oprykning efter oprykning, da vi mener vi har kvaliteterne, hvis alle spillere er til rådighed, ligesom vi får skabt god udvikling på samtlige i den forholdsvist unge besætning. Samtidigt er vi ydmyge overfor opgaven og respekterer den hårde konkurrence, der eksisterer blandt en del satsende nationer, lyder det fra det nye trænerteam.

– Vi skal også se på den lange bane for dansk kvindeishockey. Trænerteamet vil sammen med andre interessenter være med til at lægge en strategisk plan, som skal være rettesnor i forhold til en længerevarende plan for pige/kvindeishockeyen i Danmark, siger DIU-sportschef Jesper Duus.

– Vi er pt. for få klubber med pigeishockey og for få spillere til at generere det antal elitespillere, som skal bruges for at rykke niveauet på landsholdene. Rekruttering og fastholdelse er, som altid, en nødvendig nøgle for at udvikle elitespillere, og vi er sikre på, at det nye landstrænerteam er det rette til også at være spydspidser for den del af jobbet.