Hvidovre Ishockey Klub er dansk mester hos kvinderne igen.

For femte gang på stribe vandt Hvidovre guldet – og igen var det mod de evige rivaler fra Herlev, der bød op til dans i tre uhyre jævnbyrdige kampe.

Herlev vandt den første kamp 4-3 i Hvidovre, men de forsvarende mestre slog igen i kamp to med en 1-0-sejr.

Sanne Just Jensen blev heltinde for Hvidovre og matchvinder med sin scoring til 4-3 blot syv minutter før tid i den afgørende tredje kamp i aftes.

Derefter holdt Hvidovre stand og kunne efterfølgende juble over endnu et mesterskab – denne gang til en “ny generation”, efter at et halvt Hvidovre-mandskab skiftede til Malmö inden denne sæson for at forfølge nye ambitioner.

Med 546 tilskuere på lægterne i Herlev var det anden aften på stribe med over 500 tilskuere til en kvindekamp på klubplan i dansk ishockey, og det må være rekord.

Hvidovre førte an i hele kampen, Herlev kom igen.

Sanne Just Jensen scorede Hvidovres første mål, det eneste i første periode. Emma Russell udlignede for Herlev kort inde i anden periode.

Så var det Julie Østergaard for Hvidovre og Sofie Clausen for Herlev, inden Simone Mørch gjorde det til 3-2 kort før anden pause.

Der gik kun 55 sekunder af tredje periode, før Herlev fik udlignet ved Christina Andersen – og så blev det altså Sanne Just Jensen, der sørgede for, at guldet blev i Hvidovre.

Det var Hvidovres syvende guld på otte sæsoner, og forstadsholdene fra Hvidovre og Herlev har delt guld og sølv mellem hinanden utrolige 11 gange på stribe. Herlev er stadig rekordmester med 13 gange guld, og har vundet medalje i utrolige 26 år i træk.

Fantastiske præstationer af begge klubber. Guldet røg igen til Hvidovre.