De danske U18-kvinder fortsætter succesen ved Division IB-VM i Polen. I dag blev det til en planmæssig 5-1-sejr over Storbritannien, der aldrig var i fare.

Da kampen var overstået, kunne landstrænerduoen Peters/Werner glæde sig over at have brugt stort set samtlige spillere og endda også have fået begge målvogtere i spil. Emma Sofie Nordström kom ind og afløste Cassandra Repstock-Romme i kampens sidste syv minutter.

– Vi startede nervøst og første periode var meget rodet dog med et mål i undertal. De to sidste perioder blev bedre, men da vi afgjorde kampen med 4-0 målet faldt niveauet lidt igen og vores powerplay faldt sammen. Næsten hele truppen har været i spil inklusive begge målmænd, siger Bjørn Peters fra Polen.

Danmark kom foran 1-0 i undertal ved Maria Peters og Amanda Refsgaard scorede til 2-0 blot otte minutter inde i kampen. I det 27. minut scorede Kirstine Mellberg til 3-0, som samtidig var det andet danske powerplaymål.

Debbie Andersen (powerplay) og Alberte Schlie satte de to danske kasser i tredje periode og dermed har Danmark – i øvrigt sammen med Italien – maksimumpoint efter to kampe.

Danskerne holder hviledag i morgen og møder onsdag Kina, der har vundet over Kasakhstan og tabt til Italien.