U16-landsholdet tabte i dag med hele 7-0 til Letland i den første kamp ved firenationers-turneringen i Norge.

Landstræner Thomas Madsen skriver om kampen:

Det var en flok spændte danske drenge, som var klar til deres debut i rødt og hvidt. Allerede kort inde i kampen skulle drengene afværge fem minutters undertal. Et undertalsspil som de klarede flot og holdt stand. Allerede kort efter havde vi vores første store chance.

Men ligheden i de første minutter vendte brat med tre hurtige lettiske scoringer. Nede med tre før anden perioden var det klart, at der skulle investeres mere over hele banen både i spillet med og uden puck.

Desværre fik heller ikke vendt bøtten i anden periode, og et fysisk stærkt og kynisk lettisk hold betød, at vi måtte indkassere fire mål.
Kendetegnende ved flere af målene var kostbare individuelle fejl og manglende intensitet i nærkampsspillet.

I tredje periode leverede de danske løver en godkendt indsats, og det virkede som om, at flere fik tilpasset sig til international hockey og med lidt dansk skarphed, så havde vi også vundet den sidste periode.

Generelt kan vi sige, at det var gode lærepenge for de debutanterne, at international ungdomsishockey er forskelligt fra den hjemlige juniorliga. Ligesom at vi også må erkende, at Letland i dag var et bedre hold, der var stærkere i alle spillets facetter de første to perioder.

Vi ser frem til en ny test i morgen, hvor drengene har en bedre idé om, hvad der kræves.