Sikke en morgen, vi igen gennemlevede hjemme fra Danmark og med tankerne i Beijing, hvor de danske ishockeyløver igen leverede en formidabel indsats.

Nok var russerne dominerende i første periode af kvartfinalen og kunne – skal vi være ærlige – have ført med mere end 1-0. Den russiske olympiske komité kom ind i kampen med højt tempo og sad god fast i den danske zone i de første 20 minutter. Skudstatistikken sagde 18-2 i russisk favør.

Som kampen skred frem fik Danmark arbejdet sig i gang og Frans Nielsens 1-1-mål i powerplay kom på det helt rigtige tidspunkt i begyndelsen af anden periode.

Nikita Nesterovs 2-1-mål dybt inde i anden periode var af høj, høj klasse og en ellers fremragende Sebastian Dahm var prisgivet.

Så kom tredje periode og her blev Rusland presset. Vi glemmer ikke, at Bødker/Nielsen bare var centimeter fra at få stukket 2-2’eren ind.

Ej heller, at Nick Olesens forsøg på vej i kassen blev reddet af en russisk benskinne. Målmand Fedotov var prisgivet. Undertalsmuligheden til Morten Poulsen og Frans Nielsen, der afsluttede, var centimeter fra at gå i kassen.

Russerne var nervøse, pressede og havde problemer, men desværre fik Julian Jakobsen en hårdt dømt udvisning, som kostede en russisk 3-1-scoring.

Selv i slutfasen med seks mod fem pressede Danmark på, og pucken hoppede og dansede foran den russiske målmand Fedotov. Ind ville den ikke.

1-3-nederlaget ødelægger dog ikke indtrykket af en OL-turnering, der var langt over godkendt. Kun russerne kunne vælte de danske løver – både i puljen og i kvartfinalen. Sejrene over Schweiz, Tjekkiet og Letland kommer ishockey-Danmark sent til at glemme.