Den svenske træner Fredrik Glader fik en perfekt start som landstræner hos kvinderne, da Danmark i aften i Budapest vandt med sikre 9-1 over Kina, der for øjeblikket rangerer et godt stykke under de rød-hvide.

Der var derfor klasseforskel mellem de to hold, og Danmark kom foran med 2-0 allerede halvvejs inde i kampen på mål af Josefine Jakobsen og Silke Glud. Sidstnævnte var målsulten og nåede op på et hattrick i en anden periode, hvor Danmark røg op på 6-0.

Mia Bau Hansen og Maria Peters kom ligeledes på tavlen i anden periode og også i tredje periode gik det slag i slag – dog med en kinesisk reducering iblandt den fortsatte danske målstorm.

Silke Glud scorede sit fjerde og femte mål, mens Josefine Jakobsen scorede sit mål nummer to og dermed endte det altså med en stensikker dansk sejr og en skudstatistik på hele 45-8 i dansk favør.

I morgen får de danske ishockeykvinder langt større modstand, når det gælder matchen mod værterne fra Ungarn, der vandt 5-0 over kineserne onsdag aften.