SÅDAN! De danske U18-kvinder er oppe i den næstbedste VM-division efter en pletfri indsats ved Division IB-VM, der blev afsluttet her sidst på eftermiddagen i Katowice.

I finalen mellem turneringens to bedste mandskaber lykkedes det for de rød-hvide at vinde 2-0 over Frankrig på to mål i hver sin ende af første periode. I de resterende to perioder holdt Martine Terrida i det danske mål buret rent, og Danmark endte dermed med 15 point i fem kampe og en målscore på suveræne 30-3.

Det kan ikke gøres meget bedre.

Kristine Melberg blev kåret til Danmarks bedste spiller i kampen, hvor scoringen blev indledt allerede i det 5. minut, hvor Signe Jensen scorede til 1-0 for de rød-hvide. Den stilling holdt frem til slutningen af perioden, hvor Julie Oksbjerg scorede til 2-0 i powerplay for Danmark.

I anden periode overlevede danskerne seks minutter i undertal og klarede dermed ærterne frem til de sidste 20 minutter, hvor triumfen blev fuldendt.

Flot præstation af Bjørn Peters og resten af landstrænerteamet og hele mandskabet, der stod for presset. Det viste sig, at de flotte sejre over Division IA-nationen i december på ingen måde var et udslag af tilfældigheder.

Næste opgave bliver at holde sig i det næstfineste selskab i næste sæson. Men lige nu står den formentlig på oprykningsfest i Katowice og omegn.