For en stund har Norge håneretten tilbage i slagene mod de danske ærkerivaler. Her til aften vandt nordmændene 4-1 over de danske gæster i den hjemlige hockeyhøjborg Stavanger, hvor en chokstart rystede Janne Karlssons mandskab.

Nordmændene lagde et kæmpe pres fra kampens start, og kom ud med en voldsom energi, som de rød-hvide måske ikke lige havde forventet. Alexander Bonsaksens 1-0-mål kom efter 53 sekunder, mens Alexander Reichenbergs 2-0-mål faldt efter 3:28. Norske aviser fortæller dog, at det var diskutabelt på grund af en høj stok.

Men målet talte, og det var en hård start for danskerne, og landstræner Janne Karlsson reagerede prompte ved at tage timeout. Det fik stoppet den midlertidige blødning og kort før pausen reducerede Steffen Frank.

Norge spillede en god anden periode, hvor backen Alexander Bonsaksen, som var kaptajn i fraværet af Ole-Kristian Tollefsen, scorede sit andet mål efter en halv time. Danskerne havde dog en kæmpe mulighed, hvor Norges målmand Lars Haugen måtte diske op med storspil. Stillingen var 3-1 efter 40 minutter.

Det blev 4-1 i powerplay efter 50 minutter ved Mats Larsen Mostue. Dermed var kampen afgjort, og Norge blev turneringsvinder med maksimumpoint efter tre kampe.

1715 tilskuere dukkede op til kampen og skabte en fin ramme i DNB Arena. Det var Norges sejr nummer 35 – inklusive overtid og straffe – mod Danmark i 72 kampe. Danmark har vundet 28 indbyrdes opgør talt efter samme parameter.