Det danske U18-landshold måtte se sig slået i sæsonens første test, da Tyskland vandt 2-0 i firenationersturneringen i Vojens. Mest på grund af dansk ineffektivitet og stærke tyske målmandspræstationer. Og et gæstehold, der udnyttede mulighederne, når de opstod.

Fra start mærkede tilskuerne kulden. Spillerne mærkede i den grad, at det går stærkere på den lille bane i den gamle skøjtehal.

Det var tydeligt, at både det tyske og danske U18-hold lige skulle vænne sig til at have et halvt sekund mindre til modstanderen kom.

Men så leverede begge hold også en første periode med stor disciplin og højt tempo – og ikke frygtelig mange chancer. Kun et par powerplay-situationer skabte for alvor ballede i de første 20 minutter. Hos Danmark med kompetente forsøg af Joachim Blichfeldt og Jacob Svejstrup, og hos Tyskland med kampens første mål.

Maximillian Adam fra Eisbären Berlin lagde et velplaceret skud ind fra blå linje et par minutter, inden tilskuerne gik til kaffe og chokolade for første gang. 1-o til Tyskland efter 20 minutter.

Da tilskuerne kom tilbage, blev de vidne til en åben slagudveksling på den lille bane. Spillet bølgede frem og tilbage og begge hold gik til stålet, som gjaldt det en VM-kamp. Herligt.

Med en større og større overvægt i spil og chancer til danskerne. Man noterede et glimrende dobbeltforsøg af Jonas Sander. Men også gode parader af Mirko Pantkowski i det tyske mål.

Daniel Nielsen var millimeter fra en dansk udligning med et klokkerent stolpeskud, inden tyskerne fik brudt en dansk opspil og arbejdet sig ind foran Kasper Krog i det rød-hvide mål.

Samuel Soradies fik på en eller anden måde kroget pucken gennem skinnerne på den danske målmand og bragt gæsterne i front med 2-0. Stillingen efter 40 minutter.

Danskerne arbejdede stenhårdt i tredje periode for reduceringen, men trods flere muligheder i powerplay lykkedes det ikke at reducere den tyske føring. Gæsterne stak indimellem på farlige kontraer og var i slutfasen også tæt på at øge føringen, men blev stoppet af et par gode parader af Kasper Krog i det danske bur.

Andreas Grundtvig brændte en friløber et halvt minut før tid og dermed var den danske ineffektivitet total.

384 tilskuere blev noteret i Blikskuret i Vojens Skøjtehal, hvor det duftede af gamle dage – og hvor enkelte tilskuere endda havde medbragt deres egne dåseøl.

Landstræner Martin Struzinski kunne trods nederlaget være tilfreds med sit holds indsats. Det var trods alt sæsonens første kamp.

52 tilskuere overværede i øvrigt dagens første kamp i turneringen, som Slovakiet vandt med 5-3 over Hviderusland.

Fuldt program i morgen igen i Vojens klokken 15 og 20 med Danmark-Hviderusland som hovedmenu.