A-LANDSHOLDET VINDER TURNERINGEN I SYDKOREA:
5-1! Ungarn fik en håndfuld her til morgen dansk tid – og den anden danske sejr var nok til at vinde turneringen i Sydkorea, hvor både værterne, Ungarn og Danmark sluttede på seks point, mens Japan var uden point i de tre kampe.

Julian Jakobsen blev kåret til bedste dansker og var dobbelt målscorer. De øvrige danske kasser blev sat ind af Matthias Asperup, Thomas Spelling og Mathias Bau Hansen.

3-0 – U18’ERNE GIK GENNEM GIGANTIUM MED MAKSIMUMPOINT
Norge skød en del, men Danmark havde i Mads Søgaard en meget stærk keeper i eftermiddag i Aalborg. Det lykkedes at holde buret og levere solid effektivitet i den anden ende. Dermed endte Danmark turneringen i Aalborg med maksimumpoint ni og en suveræn målscore på 12-2. Et fremragende facit, der giver optimisme frem mod VM.

Søren Dietz-Larsen (IK Oskarshamn), Oliver Reuter (Gentofte Stars) og Kristian Kragh (Herning) scorede de danske mål i dagens sejr over Norge.

DEFENSIVEN HOLDT IKKE STAND HOS U17’ERNE
Efter to meget tætte og disciplinerede kampe mod Slovakiet og Schweiz, lykkedes det ikke for Danmark at vinde kampen mod Tyskland, der afsluttede turneringen i Füssen. Schweiz vandt turneringen med ni point, mens alle tre øvrige hold sluttede på tre point. Danmark var dårligst indbyrdes i det regnskab og måtte derfor nøjes med fjerdepladsen.

I dag scorede Tyskland tre gange i første periode, men Danmark åd sig ind i kampen igen og Christoffer Åkesson, Lukas Bach Nielsen og Malte Bønløkke sørgede for, at Danmark pludselig var på 3-4 midt i tredje periode. Men tyskerne slog igen og nettede to gange og vandt dermed 6-3 over de rød-hvide, der har leveret en god indsats i Füssen trods dagens nederlag.

– Det var en skuffende afslutning i Füssen efter to gode kampe, siger landstræner Mikael Hammarström fra Tyskland.

– Vi spillede en skidt første periode som ødelagde kampen for os. Vi har tidligere i turneringen haft små perioder, hvor vi er faldet ud, men ikke i nærheden af, hvad der skete mod Tyskland i første periode. Vi havde ellers talt om, at tyskerne med deres “Railroad Hockey” og gode fysik sikkert ville komme flyvende ud. Vi skulle tage fat i nærkampene og tænke på, at “vinterferien” først begynder, når vi kommer hjem. Sådan blev det ikke, og det er bare at lære, at man på højt, internationalt niveau ikke har råd til at tage pauser. Det bliver straffet med det samme, lyder det.

– Gutterne skal dog have ros for at fighte sig tilbage i kampen og vise god moral hele vejen til målstregen, siger landstræner Hammarström.

ÆREFULDT NEDERLAG TIL OL-KVINDERNE
Et tidligt dansk mål skabte håb om en sejr over A-nationen Tjekkiet, men det lykkedes for favoritterne at vende vinde til syvende og sidst. Josefine Jakobsen scorede det første mål for Danmark, tjekkerne vendte til 3-1, men Josefine Persson reducerede for Danmark, inden Tjekkiet bragte sig på 4-2.

Amalie Andersen lukkede og slukkede scoringen med sin 3-4-reducering, men det var altså ikke nok for Danmark, der i morgen møder Norge i kampen om tredjepladsen.