Det danske kvindelandshold har pludselig fået færten af sølvmedalje inden sidste spillerunde ved Division IA-VM. I aften vandt Danmark for anden kamp i træk, og det var – set med danske øjne – ekstra skønt, at sejren kom over de norske ærkerivaler.

Det var en dansk lynstart, der lagde fundamentet til triumfen over ærkerivalerne. Josefine Jakobsen var på færde efter blot 3:17 af første periode, og et par minutter senere lagde Julie Gregersen til med sin scoring til 2-0. Det afstedkom en målmandsudskiftning hos nordmændene, der arbejdede sig ind i kampen og fik reduceret ved Andrea Dalen i slutningen af første periode.

Det var de to holdkammerater fra University of North Dakota og de nuværende makkere fra Djurgården, Andrea Dalen og Josefine Jakobsen, der duellerede i aften, hvor Josefine Jakobsen scorede Danmarks mål til 3-1 i anden periode. Dalen reducerede i tredje periode til 2-3 for Norge, men gæsterne kunne ikke nedbryde Lisa Jensen, der havde fået genvalg i det danske mål.

Lisa Jensen reddede 21 af 23 norske skud og har vel definitivt sat sig fast som førstekvinde i det danske mål inden den afsluttende kamp.

Nu venter en enkelt hviledag inden det går løs i sidste spillerunde. Flasker alt sig for Danmark, kan det blive til en sølvmedalje. Det kræver en sejr over Frankrig i ordinær spilletid, mens Tyskland skal slå Østrig – også i ordinær spilletid.

Ikke noget helt urealistisk scenarie, eftersom Danmark ofte som minimum spiller lige op med Frankrig, ligesom Tyskland ved den her turnering kan slå alle modstandere. Også Østrig.

Tidligere i dag slog Tyskland Frankrig med 5-0 og sikrede sig dermed oprykning til den bedste VM-gruppe. Tyskerne har maksimumpoint 12 i fire kampe. Norge og Slovakiet skal ud i en direkte duel om at undgå nedrykning, mens Danmark, Østrig og Frankrig altså skal slås om anden-, tredje- og fjerdepladsen.