Efter tre nederlag på stribe og nul mål, var det vigtigt for det danske A-landshold at vinde 3-2 efter overtid over Finland i Lappeenranta i eftermiddag.

Også selv om det “kun” var en testkamp.

Morten Green trådte i den grad i karakter i en actionfyldt overtid, da han hev et smukt trick op fra gemmerne. Han leverede en “Nicklas Jensen”, som jo egentlig er en “Peter Forsberg”, som jo vist egentlig er en “Kenta Nilsson” helt oprindelig – altså den der med at lægge den over i en “forkert baghånd” og på den måde snyde målmanden.

Juha Metsola i det finske mål var helt væk og dermed kunne Green og holdkammeraterne fejre en meriterende 3-2-sejr over en af verdens store nationer.

Det var uhyre vigtigt at komme på måltavlen for Danmark og det skete allerede tidligt i kampen, da Jesper B. Jensen scorede i powerplay. Finnerne udlignede tidligt i anden periode ved Joonas Kemppainen, men danskerne formåede at holde stand mod den stærke modstander, der i dag kun vandt skudstatistikken med 28-20 mod 30-10 i gårsdagens kamp.

Klare forbedringer over hele linjen hos danskerne. Matias Lassen stødte frem og scorede 2-1-målet tidligt i tredje periode, men otte sekunder senere udlignede finnernes Joonas Kemppainen, da den danske koncentration svigtede totalt lige efter face off.

Men så leverede Morten Green altså den stærke afslutning i overtiden. 26 redninger og en solid kamp af Sebastian Dahm.