ATK – den danske stil

Siden begyndelsen af 2009 har de ihærdige og dygtige ungdomstrænere i vores klubber fået endnu et værktøj i træningen af vores unge talenter, nemlig Aldersrelateret Trænings Koncept, Den danske stil, eller bare ‘ATK’.

Det omfattende uddannelsesmateriale retter sig mod træningen af vores ungdomsspillere i alderen 7-16 år – ikke kun på isen, men også fysisk, mentalt, ernæringsrigtigt osv.

ATK er udarbejdet af DIU og i et tæt samarbejde med Team Danmark og med eksterne eksperter.

Målet med det aldersrelaterede uddannelsesmateriale er at intensivere og yderligere forbedre talentarbejdet i dansk ungdomsishockey. Vi ønsker alle, at den meget positive udvikling i dansk ungdomsishockey skal fortsætte, og med ATK uddannelsesmaterialet får klubtrænerne et gennemarbejdet værktøj i deres daglige arbejde med at nå denne målsætning.

ATK indeholder et omfattende skriftligt materiale i et ringbind, så der nemt kan ske udskiftning af sider, når nye øvelser eller opdateret materiale kommer til.

Derudover indgår to DVD’er på dansk i uddannelsesmaterialet. Den ene DVD omhandler fysisk træning og er produceret i samarbejde med fysisk træner Mats Mejdevi. Den anden DVD har skøjte- og tekniktræning som tema og er lavet i tæt samarbejde med Heikki Karvinen og Jesper Jørgensen.

DIUs interne og eksterne konsulenter implementerer løbende ATK i alle klubber. DIU anbefaler, at klubtrænerne orienterer forældre og andre om ATK materialet. Det er vigtigt, at så mange som overhovedet muligt forstår principperne bag træningsmetoderne i ringbindet, som giver en god forståelse for, hvorfor og hvordan man bør træne ishockeyspillere i alderen 7-16 år.

DIU står altid til rådighed omkring spørgsmål vedr. ATK mappen og hører gerne om både positive eller mindre positive oplevelser vedrørende brugen af materialet.

Kontakt Christina Lissa Benn på 6076 3391 eller cbe@ishockey.dk.