De danske ishockeyløver vandt igen i Hviderusland. Det blev til en sejr på 2-0 i en tæt, hård og jævn fight mod et stærkt besat hjemmehold her til aften. Morten Poulsen og Jesper “Zlatan” Jensen blev de to danske målscorere på en solid dansk udebaneaften, der gav gode løfter frem mod det kommende VM på hjemmebane.

Danmark førte 1-0 efter første periode i Grodno, hvor godt 2000 tilskuere var mødt frem. I første periode leverede de rød-hvide stærkt spil i undertal efter en situation, hvor både Philip Larsen og Stefan Lassen sad udvist i to minutter på samme tid. Efter 17 minutter scorede Danmark et flot åbningsmål.

Morten Madsen passede fra en position bag mål til Morten Poulsen, der huggede til som en slange inde foran kassen.

1-0 til Danmark efter 20 minutter, hvor Hviderusland havde pucken mest, mens Danmark nøjagtig som i fredag aftens 2-1-sejr arbejdede hårdt og tålmodigt i defensiven.

De rød-hvide leverede en anden periode med solidt spil i alle facetter. George Sørensen stod fremragende i buret, defensiven arbejdede hårdt foran ham, og Danmark slog giftige kontraer.

Et af dem resulterede i en fremragende leverance fra Frederik Storm til Jesper ”Zlatan” Jensen, der iskoldt lagde pucken i målhjørnet.

Der var friløbere til både Frederik Storm og Nicklas Jensen i de midterste 20 minutter, men også et solidt hviderussisk pres i slutningen af perioden, hvor George Sørensen måtte finde storspillet frem. 2-0 holdt anden periode ud.

Tredje periode blev indledt med en hviderussisk kæmpechance. Artur Gavrus måtte se sit forsøg prelle af på stolpen, men de danske gæster fik igen styr over begivenhederne i egen zone.

Midt i perioden var spillet afbrudt 10 minutter på grund af problemer med plexiglasset i hallen, og kort efter satte Danmark et sandt bombardement ind mod det hviderussiske mål.

Nicholas B. Jensen var tæt på et par gange, Jesper Jensen skød lige over mål, mens Nicklas Jensen også skød lige forbi i et par minutters dansk dominans.

I den anden ende beviste George Sørensen gang på gang, at Danmark er godt besat på målmandsposten, for Sørensen fulgte Sebastian Dahms flotte præstation op i aften med 60 fremragende minutter.

Kampen blev afsluttet med en udmærket mulighed til Frederik Storm i et glimrende dansk powerplay og et par bataljer spillerne imellem omkring de to mål. Hviderusland tog målmanden ud i slutfasen og lagde et tungt pres. Dog uden at få bonus. Dermed 2-1 og 2-0 til Danmark i dobbeltmødet fredag og lørdag i Grodno.